наказание на сайт

SEO експертът Фили Вийз от Google наскоро даде интервю, за да изясни всички неясности около санкциите на Google.

 1. Кои фактори трябва да се вземат предвид, преди да се реши дали да се откажете от връзката? Има моменти, когато сайтът има много добър домейн, но изглежда като спам. Как решаваме да се отървем от него?

  Вийз: Препратките трябва да се разглеждат в по-широкия контекст на профила на обратната връзка. Например, отделна PageRank преминаваща връзка, носеща много комерсиални връзки като „купувам“ или „намаления“, може да бъде незначителна. Същият тип връзка като част от голям обем подобни връзки е доста вредна за самия сайт. Контекстът е ключов, но не е единственият фактор, който трябва да се вземе предвид. Качеството и количеството на съдържанието на сайтовете, посочващи връзки към уебсайта, са най-големите фактори. Получаването на връзки от ниско качествени сайтове или такива, които са известни продавачи на връзки, е лош сигнал и за Google. Ето защо всички тези фактори трябва да бъдат разгледани и оценени като едно голямо мащабно цяло. Само тогава, при провеждането на задълбочен одит на обратната връзка, е възможно да се идентифицират рисковете й с каквато и да е степен на точност.Властта на домейна, или това, което обикновено се възприема като такава, е без значение. Безброй известни сайтове на марки с предполагаеми права на домейн, продават PageRank минаващи връзки. Факт, който не се забелязва от Google.

 2. Може ли наличието на два сайта, прикрепени към един и същ акаунт в ГСС, да създадат обратен ефект, ако един от двата сайта е бил наказан?

  Вийз: Не, Google не прилага колективно наказание по акаунт само защото един сайт е бил наказан.

 3. Използва ли Google минали наказания като параметър в сегашния си алгоритъм?

  Вийз: Не, доколкото ми е известно, Google не прилага санкции по какъвто и да е алгоритъм. Ръчните наказания са мярка за спиране на пропуските, която се използва, когато алгоритмите не успяват да попречат на спама да замърсява резултатите от търсенето с Google. Алгоритми – нови, както и вече

  Как да се предпазим от seo наказания
  Как да се предпазим от seo наказания

  съществуващи – се разработват и тестват самостоятелно.

 4. По-добре ли е да започнете отново с нов домейн за уебсайт, който се наказва ръчно? Особено ако е уебсайт с малък бизнес, в който няма много трафик?

  Вийз: Разбира се, че не, това би означавало да се откажем от марката и домейна без причина. Всяко наказание може да бъде отменено. Google минава по дълъг път, за да покаже на собственика на сайта какви са проблемите.Сегашният обем трафик, който се ползва от уебсайта – независимо дали е под наказание или не -казва малко за трафика, който може да генерира, след като е бил оптимизиран. Не забравяйте, че единствено небето е границата.

 5. Ако разполагате със списък на сайта си и лицата, които правят списъка, можете да платите, за да подобрите профила си (който може да включва връзка към техния сайт), ще смята ли Google схемата за връзка?

  Вийз: Да, може да го видят в тази светлина. В крайна сметка зависи дали линковете преминават PageRank, какви текстове се използват и редица други фактори. Ако не сте сигурни, препоръчвам ви да имате трета страна и да направите анализ на риска на обратната връзка на профила си.