Премахване, почистване на негативни статии от първа страница на гугъл

Съвети за премахване на негативните резултати/публикации в Google

Искате да премахнете дадени резултати/публикации в Google?

Ако някой уебмастър или блогър е решил да ни наклевети/нахули в блог/форум/социална мрежа/Интернет сайт и Google е индексирал тези публикации.Това би повлияло на репутацията и бизнеса ви. Необходимо да бъдат премахнати от индекса на Google, за да запазите доброто си име, а и това на фирмата си! Имайте в предвид, че публикации от стари домейни и силни сайтове, такива с високо "доверие" от страна на Google, много трудно се отстраняват/"избутват" от първите страници на търсачката. Публикация, която е била към месец в SERP-а на Google е доста по-лесно да се извади от там, отколкото ако е "отлежала" месеци, дори години. Още повече, че след толкова време нямате правно основание да искате тази страница да бъде свалена, както и Вашият сайт/публикация няма да "тежи" така пред търсачката, ако е по-нова от публикуваната. Това определя че, времето е важно и е добре да се вземат мерки или да се потърси помощ навреме.

В крайна сметка всяка една негативена публикация, може да бъде премахната с правилната стратегия и търпение.
Ето няколко начина, които може да използвате при опита си да премахнете негативните публикации по ваш адрес в интернет:

Цена за услугата Премахване и почистване на негативни пъбликации от първа страница втърсачката
мин. срок 6-12 месеца
390 лева
без ДДС на месец

Изграждане на положителна онлайн репутация

Проявете култура и учтивост:

премахване на негативните резултати/публикации в Google
премахване на негативните резултати/публикации в Google

Пишете до автора или блогъра на статията/публикация, с молба да свали или изтрие негативното съдържание. Обяснете му как това влияе на Вас или Вашият бизнес, че това може да донесе и негативни действия върху сайта му. Но в никакъв случай не го обиждайте или му лепвайте лични етикети – това само ще го подразни.
Попитайте го дали има нещо в замяна, което може да направите за него – да го почерпите, да му направите ревю на блога, да му пуснете един-два линка към сайта или в този ред на мисли. (обикновено тази тактика рядко има успех)

Докладвайте сайта пред Google за нарушаване на правилата на търсачката:

Запознайте с правилата на Google и прегледайте сайта. Ако той не отговаря или е нарушил някой от тях, то можете да го докладвате чрез тази контактна форма. Ако не намерите нищо спамърско в него, то винаги може да го докладвате за продаване на линкове. (в някой конкретни случай това би било доста ефективно , ако се познават добре изискванията на Гугъл към сайтовете.)

Обърнете се към модератор или администратор на сайта където е публикувана негативната статия/публикация:

Когато текста е във форум или социална мрежа, то те следват строга политика и избягване на конфликти. Обяснете на модератор положението и поискайте да премахнат негативната статия. (Не боли, ако се помолите и се отнесете учтиво).

Предложете пари или възнаграждение, за да премахнат статията:

"Това което не се купува с пари – се купува с много пари" – това правило важи с пълна сила. Предложете известна сума пари на автора на материала, за да го премахне. Ще ви излезе много по-евтино от това, да плащате месеци наред пари за създаване на съдържание и блогове, управление на онлайн репутация и линкове към вас. Но много внимавате какво пишете към даденият човек и как предлагате възнаграждението, той може да го приеме за обида и да го публикува на сайта си, което би донесло още негативни последствия за вас. Тествайте го дали е податлив на такъв метод, защото повече блогъри са готови срещу известна сума да изтрият написани от тях статии.За форумите и сайтовете за новини ,това е по сложно и е добре да се направи от хора, които наистина знаят какво и как да направят.(Ефикасен метод ако е в ръцете на професионалисти.)

Заплашете го със съд:

Това работи доста добре, освен ако не случите на по-корав блогър или уебмастър. Обикновено хората избягват конфликтни ситуации, които биха довели до съд. Но ако ще го заплашвате със съд, по-добре предварително говорете с адвокат запознайте се с тънкостите на такова дело и си създайте план, който ще приложите, ако се стигне до това. В противен случай рискувате негативният материал да се разрасне и да понесете повече последствия за себе си/за бизнеса си. (Добра тактика за държави в които закона е с главно "З")

Съществуват и още няколко похвата, които могат да се приложат. Те вече се извършват с помощта на SEM/SEO специалист. Ако имате нужда от такива методи – ние SEO специалистите от WebSitePR сме на линия да ви консултираме или приложим знанията си за изчистване на онлайн репутацията ви.

По надолу ще предложим и няколко съвета свързани с негативното SEO или тъй нареченото Black Hat SEO:

Негативна SEO оптимизация:

Известни са много BlackHat SEO техники, които нанесат големи вреди на репутацията ви в търсачките. Тук говорим за link spamming и купуване на линкове/връзки от наказани сайтове в дадената сфера, които да сочат към сайта на атакуваният, редирект 301 на наказани страници…и т.н. Всичко това би довело до наказание за сайта, към който сочат.

Контра-атака на онлайн репутацията:

Тук се прилагат контра-методи върху онлайн репутацията на човекът/автора или сайта, които водят негативна кампания срещу вас. Задължително я провеждайте анонимно. Това му е хубавото на Интернет, че тези неща могат да се случват без изобщо да се обвързвате като личност с дадени публикации или сайтове. Направете анти-сайт на въпросният атакуващ човек – купете домейн anti-chovek.com, вложете средства и време в SEO оптимизацията на този сайт. Това ще ви даден силен коз при разбирателството с атакуващият Ви с негативни публикации човек.

съвета свързани с негативното SEO или тъй нареченото Black Hat SEO
съвета свързани с негативното SEO или тъй нареченото Black Hat SEO

В България все повече се обръща внимание на онлайн репутацията и това, какво пише за вас и бранда/фирмата ви в Интернет, затова внимавайте какво пишете за хората, обмисляйте нещата, защото това сериозно може да навреди не само на онлайн репутацията им а и на техният живот, имидж и бизнес.
Изграждането на положителна онлайн репутация, може да Ви донесе много позитиви. Следете онлайн репутацията си и отговаряйте на всяко едно, направено запитване към Вас в Интернет. Предпазвайте се от ескалиране на проблеми, който може да Ви донесе още повече негативни преживявания. Фирмите за изграждане и изчистване на онлайн репутацията (изчистването/избутването на негативни публикации и статии на по задни позиции) имат все по голямо място в онлайн "Живота" и разумните бизнесмени, политици и търговци все по често прибягват до услугите им.

Повече за Black Hat SEO може да прочетете в статията ни по въпроса

Споделете: