Редизай на уеб сайт/онлайн магазин

 

Уеб сайта е съвкупност от 3 основни компонента: Дизайн/Графично оформление, съдържание и софтуерно решение. Съдържанието на уеб сайта се променя редовно - добавят се нова статии, текстове, съдържание, нови продукти, промоции и новини, то обикновено Стилизацията и функционалностите на сайта остава непроменени с години.

Редизай на уеб сайт/онлайн магазин
Редизай на уеб сайт/онлайн магазин

Графично оформление на сайта играе положителна роля. Външният вид на сайта е и негова "визитна картичка". Хората, посещаващи този сайт редовно, донякъде свикват с дизайна му и започват да се чувстват в него "като у дома си". Това, естествено, може да има само положителен ефект. От друга страна обаче, Интернет технологиите, се развиват стремглаво. Само за няколко години както хардуера, който ползват потребителите, така и технологичните похвати, които се ползват при изграждането на уеб платформи, се сменят до неузнаваемост! Обикновено сайт, изграден само преди две-три години, изглежда вече остарял/демоде, а функционалностите му не работят добре при новите версии на браузъри и операционни системи.

Не на последно място трябва да се спомене и бързото развитие на мобилните технологии. Все по-често сайтовете се посещават през мобилни телефони и таблети. Разглеждането на сайтовете през подобни устройства има своята специфика, която трябва да се взема предвид при изграждането на всеки сайт, а това няма как да е било съобразено при сайтове, изграждани преди три или пет години. Още повече и от към SEO се налага изградените сайтове да са еднакво лесни за употреба и с добър прочит от индексиращите ги ботове на търсачките а алгоритъма на Гугъл се променя постоянно и затова също се налага промени по визиите, функционалностите и структурата на кода на сайта. Затова е много важно за успешната работа и доброто класиране на всеки уеб сайт е поне веднъж на няколко години той да претърпи редизайн и освежаване, освен споменатите до тук необходимости налагащи редизайна и освежаването е добре клиентите ви да виждат,че се грижите за "лицето на фирмата си", а не сте го запуснали, така биха имали много по голямо доверие във вас. ЗА това преработка на общото графично оформление, програмния код и функционалности на сайта са една неотложна и важна задача за представянето ви пред клиентите ви, а и представянето ви пред търсачката с цел по добро SEO класиране и по предни резултати в нея.

Кое точно налага редизайн на сайта?

Както вече казахме по-горе, Интернет технологиите в наше време се развиват с едва ли не със скоростта на светлината. Ето какво имаме предвид: Разделителна способност на екраните: Само преди няколко години, света не познаваше HD, пък едва ли FULL HD. Ето защо сайтове, изграждани преди три или повече години и оптимизирани за резолюция 1124x800px, изглеждат дребни и невзрачни, без значение останалите качества на самия сайт, отделно преди доста време ползваните 800х600px вече са резолюции за телефони, а там вече SEO изискванията на търсачката са други.

Интернет технологии, браузъри и Google: Развитието на технологиите, които се използват за изграждането на уеб сайтове, също е сериозен фактор който, освен чисто естетическото въздействие, има и огромен търговски ефект за всеки сайт/магазин. Преди години, най-разпространеният "метод" за визуално оформление на уеб сайтове бяха така наречените "HTML таблици"- нарязване на сайтове. При този метод, графичните и текстовите блокове, от които се състоят сайтовете, бяха софтуерно дефинирани подобно на клетки от една голяма таблица. Това беше начинът, по който се изграждаха сайтовете още от зората на съвременния Интернет.

Още от 1998 г. в Интернет средите започна да се говори обаче за "семантично кодиране", за изключително използване на стилови файлове (CSS), както и за пълното разделяне на съдържанието от дизайна. За да не се впускаме в сложни технически описания ще кажем, че тук нещата опираха до това кодът, свързан с визуалното оформление на съдържанието, да бъде напълно отделен от самото съдържание - текстът в страниците. По този начин търсачките много по-ефективно "обхождаха" сайтовете и от към SEO много по-прецизно ги класираха в резултатите от търсенията. Макар и за това семантично кодиране и интензивното използване на CSS стандартите да се заговори още през 1998, то навлезе масово в изграждането на сайтове едва след 2006 - 2008 г, заедно с развитието на по-добрата поддръжка на тези технологии при повечето съвременни браузъри. В момента практически всички нови сайтове се изграждат единствено с тези технологии и те се считат за единствено приемливи по отношение на стандартите в уеб пространството. Освен по-доброто класиране при търсенията, тези технологии позволиха и съществено по-бързо зареждане на сайта, което също има положителен ефект върху работата му. Също така громен тласък в развитието на Интернет технологиите даде и все по-широкото приложение на HTML 5. Макар и наглед само една крачка напред спрямо предходната версия - HTML 4.1, новата версия на езика за визуално изграждане HTML представлява сериозен качествен скок в Интернет технологиите, а все по-широката му поддръжка от модерните браузъри го прави задължителен елемент от всеки съвременен уеб сайт. По късно навлезе Web 2.0. Сайтове, изградени съгласно Web 2.0 стандартите, обикновено съдържат множество интерактивни функционалности като възможност за коментиране на публикациите, даване на оценки на съдържанието, както и възможност за споделянето му с други потребители или социални мрежи. С развитието на социалните мрежи, интерактивните функционалности на Web 2.0 доказаха своя сериозен ефект за повишаване активността и ефективността на сайтовете. Един редизайн на вашия сайт е добра възможност към него да се добавят тези утвърдили се в практиката модерни похвати.

Адаптивен дизайн и достъпност за мобилни устройства. През последните няколко години сме свидетели на стремглаво развитие на мобилните телефони и таблети, известни още като "мобилни устройства". По последни данни (2018 г.), вече близо 70% от Интернет трафика се извършва през такива устройства, а сайтове, предназначени да бъдат разглеждани на нормален компютърен монитор, вече трудно могат да се поберат на сравнително малките екрани на тези устройства. Отделно Търсачката Гугъл официално обяви ,че класирането на сайтовете от нея ще става предимно според мобилната версия на сайта, а не както до сега спрямо десктоп версията, което дефакто е изключително голяма промяна в SEO за Интернет сайтове. Затова също толкова бързо, колкото мобилните устройства, в Интернет навлезе и така нареченият "Адаптивен дизайн" или "Мобилна версия на сайт". При тях сайтовете вече "автоматично" разпознават размера на екрана на посетителите и адаптират всички елементи от дизайна (размер на шрифтовете, илюстрациите и навигацията) към размерите на конкретното устройство.

В наши дни вече сайт, който не е изграден с такава технология, губи по-голямата част от потенциалните си посетители. Също така и класирането му в търсачката на google е заплашено, ако не отговаря на определени условия, които са съобразени с улеснено ползване и получаване на максимална полезна информация от потребителите.

Как можем да Ви бъдем полезни?

Как можем с редизайн да Ви бъдем полезни?
Как можем с редизайн да Ви бъдем полезни?

- Ако ви трябва сайт или Интернет магазин, може да изградим такъв за вас, който да бъде съобразен със всички съвременни изисквания от към адаптивност, функционалност, модерен дизайн и не на последно място, SEO ефективен и добре класиран!

- Ако имате сайт на няколко години и той е добре класиран (Защото при смяна на платформи и всякаква промяна по структурата на кода в добре класирания сайт ще настъпи срив), но искате да изглежда модерен, съвременен, то можем да ви помогнем, като му направим редизайн. Така вие ще получите сайт с нова модерна визия , без да го сменяте и ще можем да ви добавим нови функционалности, ако ви се налага. Принципно в Google борбата за класиране на първа страница е жестока и собствениците на сайтове, наистина трябва много да внимават, какви, как и КОЙ прави промени по сайтовете им. За да може такива промени да минат "безболезнено" от към SEO класиране на сайта, е добре: промените , добавянето на функционалности и редизайна да се направят от SEO и WEB разработчици с опит и отговорност към клиента. Ако имате нужда от консултация, редизайн, добавяне на функционалности или създаване,изчистване и модернизиране на мобилната версия на сайта ви , ние сме на линия да ви помогнем във всяка ситуация.

 


Тематичен редизайн на сайт или онлайн магазин

 

Може да ви предложим и тематичен редизайн: Когато, наближат празници, в които се очаква голям брои посетители, сайта ще бъде рекламиран и имате желание да бъде брандиран подходящо за конкретния празник (Нова Година, Хелоуин, Великден, летни месеци морски тематики, зимни месеци с снежни тематики, първи учебен ден и т.н) ние може да извършим това за вас , еднократно или на абонамент за всички празници, целогодишно. Ще създаваме интересни визии за сайта/онлайн магазина ви по ваш дизайн или предложен от нас и след празника ще върнем основната визия на сайта, като по този начин вие ще бъдете уникални, популярни за всички събития, които ви предстоят и клиентите ще ви се радват и търсят.


Пример за визия по коледни празници:

SEO и изграждане на онлайн магазин за продажба на мебели, врати и паркетТематичен редизай за празници

 

 

 


Друг пример за редизайн на сайт, остаряла версия на OpenCart с добро класиране в google и за да не загуби доброто си класиране беше редизайнат и освежен:

преди редизайна, сайта на реалукс       След редизайна и освежаването на сайта на реалукс като допълнение тематична коледна визия

 


Още един  пример за редизайн на сайт, остаряла версия на OpenCart с добро класиране в google и за да не загуби доброто си класиране беше редизайнат и освежен:

Стария изглед преди редизайна на сайта за мобилни телефони vsichkistoki        Новия изглед след редизайна на сайта за мобилни телефони vsichkistoki

Споделете: