Мобилна версия на сайт, респонсив дизайн, mobile user friendly,mobile friendly, google frendly, нова мобилна версия, сайт за gsmИмате направен и добре класиран или не дотам толкова добре класиран сайт в Гугъл (Сайта е "лицето" на фирмата ви), но при създаването му, не ви е интересувала мобилната версия (тогава не се е наблягало на нея или клиентите ви са били предимно със стационарни компютри) как изглежда или изобщо нямате мобилна версия на сайта си и той пак е бил добре класиран и ви е докарвал доста клиенти - това е било достатъчно да се развива дейността ви.

НО както всичко, така и начините на търсене от потребителите и SEO класирането в търсачката на Google се променят, както сме разгледали доста подробно в статиите ни "Още за последната актуализация на алгоритъма на Гугъл" и "Редизайн на сайт и онлайн магазин". Идеята е следната , Гугъл вече официално обяви, че за класирането в търсачката му приоритет ще имат сайтовете с  добри мобилни версии или казано по просто мобилната и десктоп версии трябва да се уеднаквят, много seo специалисти и уеб разработчици подценяваха мобилните версии и за да изглеждат добре сайтовете под мобилна версия или с адаптивен дизайн скриваха доста от информацията, а вече не трябва така да се работи, двете версии на сайтовете (мобилен и десктоп вариант) трябва да се уеднаквят  и не само това , мобилната версия трябва да бъде и лесна за ползване с определени изисквания в големината на текстовете, разстоянието между бутоните (да не са много наблизо), бързината на зареждане (много потребители , ако не отворят бързо сайта през телефоните си губят интерес и започват друго търсене - губите ги) и още доста параметъра, които Гугъл е заложил в изискванията си за да с  класира един сайт добре в търсачката по мобилни търсения , които вече влияят и на класирането в десктоп версията.

Ето защо от всичко казано по-горе ви е необходима добре направена и функционална мобилна версия (по-надолу ще разясним разликата между мобилна версия и адаптивен дизайн).

  1. Ако нямате мобилна версия на сайта, ние може да създадем такава за вас и вече добре класирания ви сайт да продължи възходящото си класиране, като вече ще може да изпълните изискванията на Гугъл, а и да имате достъп до много повече потребители, които търсят предимно през мобилните си телефони (Google обяви, че през 2018 г. gsm търсенията са над 70% от всички търсения). Ще направим за вас модерна и функционална мобилна версия удобна за употреба и отлично SEO позиционираща се.
  2. Ако имате мобилна версия, но тя не дава цялата информация като десктоп версия или е остаряла и не добре функционираща, бавна, тромава и непредставителна или е трудна за ползване и клиентите ви не се ориентират лесно, ние може да изградим/подобрим/редизайнем и добавим нови функционалности в нея за вас, не се колебайте да ни попитате за оферта, ще ви дадем добра цена срещу което ще получите наистина качествена услуга.

Какво е мобилна версия на сайт и адаптивен респонсив дизайн:

Мобилна версия на сайт: Това е онлайн визията за мобилни устройства на сайтовете. Преди години това, което виждахме на мобилните си телефони, беше десктоп сайт с някои малки корекции. Сега сайтовете често биват създавани като специално се има предвид как ще изглежда тяхната мобилна версия. Оформление на сайт/магазина за десктоп е различно от мобилната версия, нужно да се определи каква част от съдържанието е важно за потребителя. Това, което изглежда добро и подредено на десктоп, може да е ужасяващо, видяно през gsm. По принцип това е алтернативна версия на вашият уеб сайт, който е пригоден за използване на смартфони. Мобилната версия на вашият уеб сайт е друг вид сайт, олекотен и с оптимизиран за мобилната среда код, съобразена с наложени ограничения. До него се достига чрез препратка. Но вече той трябва да е с уеднаквено съдържание с десктоп версия, но да е много по бърз,функционален и удобен за ползване

Риспонсив дизайн: Терминът риспонсив (отзивчив) дизайн, представлява адаптивно оформление на уеб сайт спрямо индивидуални екранни резолюции, придаващ лекота и удобство при преглеждането му от устройства с различен размер на екрана. Това е и причината някои сайтове да изглеждат толкова подобни, независимо дали са гледани от смартфон, таблет или десктоп. Той е нова технология, стил на дизайн, с чиято помощ сайтът се приспособява към всички устройства (мобилни телефони, таблети, настолни компютри и др.) и различни резолюции на екраните им. Това е един вид умен сайт, който разпознава устройството през което се отваря и пренарежда визията на сайта, така, че да изглежда подреден, симетричен,функционален и лесен за използване от потребителите и добре представящ се от към SEO оптимизация в търсачките.

Споделете: