SEO Алманах - Учебник по SEO оптимизация

WebSitePR предоставя SEO (Search Engine Optimization - оптимизиране за търсещи машини) и SEM (Search engine marketing - Маркетинг в търсещи машини) оптимизация на вашия сайт и/или онлайн магазин.

SEO-то е процес, който тече във вашия сайт, за да бъде по-добре класиран и по-лесно намиран в търсачката (Google или друга).

Всеки от нас, знае, че колко по-напред е даден сайт в търсачката, толкова по-голяма е вероятността той да бъде посетен от повече хора. Клиентите сами идват на нашия сайт.

Но за да постигнете желаният ефект трябва да се въоръжите с търпение. Процесът по оптимизация на даден сайт е дълг и резултатите идват с времето. Долната граница за постигането на добра оптимизация е приблизително седем месеца, а препоръчителната е една година. След този период да станете номер едно в търсачката на Google.
Какво точно представлява оптимизиране за търсещи машини (SEO)?

SEO е маркетингова стратегия, която е фокусирана върху видимостта на вашия сайтсред повече хора в различните търсещи машини.

SEO включва както множество технически елементи, така също и много творчески, за да се подобри класирането на вашия сайт.

SEO-то повишава осведомеността на търсачката за вашия сайт, а това се постига чрез правилно структуриране на кода, добре зададени и акцентирани ключови думи, както и достатъчно на брой обратни линкове от други сайтове към вас.
Понякога SEO-то е въпрос на време, за да успее ботът на търсачката да прочете и разбере правилно структуррата на сайта.

Много собственици на сайтове наблягат предимно върху оптимизиране за търсещи машини (СЕО) за да се появат на челните позиции в търсачката, но пренебрегват да добавят нови функционалностите и удобството за потребителите – нещо, което върви ръка за ръка с оптимизацията.

Не е достатъчно само да накарате клиентът да влезе в сайта ви – трябва да му създадете удобства, за да пазарува от него. Ние от WebSitePR помагаме този процес да е напълно завършен.

С настоящото ръководство ще опишем всички аспекти в SEO – ще започнем от това, как работят търсачките, как да изберете най-правилните ключови думи и изрази, как да направите сайтът ви максимално добре настроен за четене от ботовете на търсачките, как да създадете обратни връзки към сайта и да създадете уникално съдържание на вашия уеб-сайт.

- сайт идват от различните търсачки – без значение, коят е любимата търсачка на даден потребител - Google, Bing, and Yahoo! – вие трябва да се стремите да бъде на винаги на челните позиции.

Въпреки, че социалните мрежи и други видове трафик могат да генерират посещения на вашия сайт, търсачките са основен метод за достигането на вашия сайт от повечето потребители на интернет.

Търсачките са уникални с това, че предоставят резултатите от целенасочено търсене на потребителите по определен критерии.

Търсачките са магистралата между вас и потенциалните ви клиенти – могат да ви свържат помежду си за възможно най-бързо време.

Ако не оптимизирате уеб-сайта си, може да невероятни възможности да накарате стотици потребители, да посетят вашия уеб-сайт.

Търсене в търсачката – всеки потребител в Интернет веднага, може да ви опише продълговатия прозорец, където въвежда думата или фразата, която го интересува в търсачката. Тази малка кутийка може да ви доведе стотици потенциални клиенти на вашия уеб-сайт.

Дългогодишния ни опит е показал, че търсачката може да направили чудеса за вашия бизнес и отново да го изправи на крака или обратното – ако е пренебрегнете да доведе до неуспех на бизнеса ви.

Насоченият трафик към вашият сайт може да осигури разпознаваемост, приходи и подобри маркетинга на фирмата ви, като никой друг канал.

Инвестиране в SEO може да има изключителна добра възвръщаемост в сравнение с други видове маркетинг и реклама.
Защо търсачките на търсачките им е нужно SEO, за да подобрят класирането на моя сайт?

Търсещите машини и ботове са изключително са изключително сложни и умни, но за да си вършат работата им е необходима правилно поднесена информация от страна на уеб-сайта. Големите компании постоянно подобряват своите алгоритми за търсене, но технологията все още има нужда от насоченост.

Много наши клиенти са се убедили, че правилната SEO стратегия ще доведе до много клиенти, а никаквата или зле направената до точно обратното.

Мога ли да оптимизирам сам уеб-сайта си?

Светът на SEO-то е изключително сложен, голям и постоянно излизат нови технологии. Въпреки това началните стъпки в SEO-то, могат да бъдат придобити в рамките на 6-8 месеца. В Интрнет има стотици хиляди безплатни SEO ръководства, видеа по темата и множество статии. С постоянно четене и практика, може да успеете да постигнете прилични резултатите в рамките на години, но за да станете „гуру“ е необходимо да отделите години на упорита работа – както във всяка друга техническа професия. guru.

За това сами преценте, дали имате нужното време да се отдадете изцяло на SEO обучение, колко би ви било това интересно, да се потопите в сложния свят на Интернет технологиите или да предоставите уеб-сайта ви на хора с доказани резултати.

От къде да започна, ако искам да стана SEO гуру?

Ако желаете да започнете да се занимавате със SEO, силно ви препоръчваме да прочетете цялото ни ръководство – да се започнете с фундаменталните концепции на СЕО-то. Постарали сме се да максимално лесно да поднесем информацията, дори за хора без никакъв предишен опит.

Недейте да пропускате нито една глава от настоящото ръководство. Всяка секция е от изключителна важност, за да разберете по най-добрият начин, как работи оптимизирането в търсещи машини.