Проучване на връзки и полезни инструменти за управление

Експерт в PPC и кампании за изграждане на линкове, Пади Моган, съосновател на Aira, даде интервю по отношение на въпросите за управление на инструментите и стратегиите за изграждане на връзки.

1. Какво открихте, като най-ефективни инструменти за изграждането на seo връзки?

Моган: В Aira, ние все още разчитаме много на Google Sheets и имаме няколко формули / скриптове за клиенти, които позволяват на екипа ни да си сътрудничи ефективно с кампаниите за популяризиране. Също така използваме BuzzStream за някои кампании и понастоящем търсим разширяване на използването на това в няколко отбора. Също така използваме Streak, за да ви помогнем да наблюдавате, когато имейлите са били прочетени и отворени, а някои от екипа използват Boomerang, за да планират имейли.

2. Какви инструменти използвате, за да определите seo качеството на сайта, от който искате да поискате връзка? Особено, когато става въпрос за блогъри и други инфлуенсъри. Достатъчен ли е голям брой показвания на страниците?

Моган: Голяма част от търсенето на линкове е ръчно, което означава, че член на екипа ръчно проверява и преглежда уебсайт, преди да го добавим в нашия списък. Това означава, че качеството на уебсайтовете, които добавяме към списъците за популяризиране, са естествено много високи, без да са необходими показатели или инструменти. Ние използваме бар Moz, за да държим под око органа на домейна, но това е по-грубо ръководство за качеството на даден уебсайт и не се придържаме към точните числа твърде много.

3.Мислите ли, че имейл адресите, използващи клиентски домейн, имат по-добри резултати?

Моган: Не сме виждали твърде голяма разлика, когато сме използвали имейл домейн на клиент вместо нашия. Повечето от нашите клиенти не изискват от нас да използваме собствения си домейн и в резултат на това по подразбиране е да използваме нашите e-mail адреси.

4. Смятате ли, че трябва да се концентрираме повече върху социалните акции, вместо върху „традиционното“ изграждане на връзки от уебсайтовете? Например 25% за социални акции и 75% за връзки?

Проучване на seo връзки и полезни инструменти за управление
Проучване на SEO връзки и полезни инструменти за управление

Моган: Зависи каква е вашата цел и в каква индустрия работи вашият клиент. Социалните акции могат да бъдат чудесни за осведомеността на марката и в частност за някои потребителски индустрии, те могат да бъдат добри за генериране на трафик. Когато става дума за изграждане на линкове, мисля, че трябва да се вложи достатъчно време, ако органичното търсене е ключов канал за вас и искате то да расте с течение на времето.

5. Смятате ли, че съдържанието някога ще стане пренаселено с мащабни сайтове като Guardian и Refinery29, които инвестират повече в него?

Моган: Не мисля така, стига качеството на съдържанието да остане високо. Съдържание е свързано с дълбочина, качество и уместност, а ако приковавате всички тези неща, тогава съдържанието ви ще се откроява сред останалите, дори на наситен пазар. Така че съществува опасност нещата да станат много наситени, но същото бе казано с инфографиката, а те все още работят добре.