mobile seo rank

Google: Проблеми с SEO индексирането за мобилни устройства.

Двете най-често срещани грешки, с които се сблъсква при оценката на готовността на сайтовете за превод към индексиране за мобилни устройства. Тези въпроси засягат само онези сайтове, които не използват респонсив дизайн.

1. На мобилните страници липсват структурирани данни;

Ако за версията на страницата на работния плот се използват структурирани данни, те също трябва да присъстват в мобилната версия.

"Това е важно, защото с първо индексиране на мобилни устройства ще използваме 
само мобилната версия на страницата за индексиране и съответно няма да виждаме 
структурирани данни", каза Google.

Като решение на този проблем Google предлага да тества всяка версия на страницата в инструмента за проверка на структурираните данни и да сравнява резултатите.

За мобилната версия Google препоръчва да проверите изходния код, като използвате режима за емулация на устройства в Chrome Dev Tools.

2. Няма алтернативен текст „alt“ на мобилните страници;

Както в случая на структурирани данни, ако алтернативният текст се използва за изображения на страниците на работния плот, той трябва да присъства и на мобилните страници.

Като решение Google препоръчва да проверявате img таговете в изходния код на мобилната версия. По-конкретно, дали атрибутите alt са попълнени и какъв текст съдържат?

Спомнете си, че в момента Google използва индексирането за мобилни устройства за повече от 50% от резултатите от търсенето.

SEO и класирането на сайтовете и онлайн магазините е с приоритет от мобилните им версии както обявиха наскоро от търсачката.