Преди три години, авторът вече е публикуван подобен насоки. Въпреки това, с течение на времето се променя характера на търсене, подходящо трансформира и подходи за промоция. Новите реалности изискват нови препоръки.

Ако през 2013 г., за да пробие в топ собственика на Google уебсайт е трябвало да работи основно с семантика, структура, мястото, купуват връзки към авторитетни източници, сега SEO-няколко подхода са се променили.

Разбира се, всички тези практики са все още актуални и, но разчитат само на тях не може да бъде повече. Днес се появи редица нови фактори, а оттам и подходи, които насърчават сайта в SERP. За тях и тя ще отиде в статията.


1. Оптимизиране за RankBrain

RankBrain – тя е доста „прясна» Google алгоритъм, разработен на базата на изкуствен интелект. По отношение на техническото изпълнение, тя е самообучение система. инженери търсачката са го позиционира като един от трите ключови класиране сигнали.

Google се отнася RankBrain главно да се справят с мулти-ценени и редки проблеми създава на потребителите и никога преди това, адресирани система. Делът на тези искания постепенно се увеличава, а сега всеки ден им количество не по-малко от 15% от общия брой. Ако приемем, че Google обработва до три милиарда заявки на ден, броят на новите и неясни искания днес наближава 450 милиона.

Без съмнение, оптимизация на сайтове, в рамките на изкуствен интелект алгоритмите се отразява на работата на интернет маркетинг. В същото време, за да адаптира съдържанието на страниците по RankBrain съвсем реални.

Отправна ще трябва да създавате съдържание, което ще предостави на потребителя отговори на уникалните въпроса изцяло предвид интересите на даден човек и това е е от значение за текущи нужди.

Развитието на такова съдържание обикновено се извършва чрез опити и грешки и изисква значително време и търпение. Важно е да се непрекъснато се актуализират и информация, създаване на информационен съдържание и лесен за употреба, тя оптимизира за текущата заявка.


2. Оптимизиране за заявки за търсене „в близост до мен“

Според изявлението на представители на Google, mikromomenty – това е „критично важни и много кратки периоди от време, които оказват влияние върху сегашната траектория на потребителя. От съвкупността от тези моменти формира крайната точка на пътя. „

Понятието се отнася главно за поведението на потребителите на мобилни устройства, тъй като този сегмент се превръща в двигател на местното търсене. Успехът на всеки местен бизнес се определя до голяма степен от степента на адаптивност на мобилните си ресурси за локално търсене.

Както вече беше съобщено, Chris Lake (Chris Lake), работа с mikromomentami, че е важно да обърнете внимание на следните аспекти: а) висока активност на потребителите на мобилни устройства) не разчита на лоялността на клиентите към марката, и да даде на потребителите възможно най-широко взаимодействие със съдържанието на страниците на мобилно устройство.

Три големи търговци на Съвета, може би, могат да бъдат обобщени, както следва:

за предвиждане на очакванията на потребителите и да образуват техните нужди,
осигури лесно взаимодействие с страницата
гарантира значение и свежест на съдържание.

микро моменти-2


3. Оптимизиране на местните искания

Тази точка се превръща логично продължение на предишната. Оптимизиране на заявки за „близо до мен“ може да бъде съдържанието на страниците само при условие, че местата са наистина в непосредствена близост до потребителя. Ако бизнесът не може да гарантира присъствие на клиента в близост, е препоръчително да се работи с локално търсене.

Това може да се постигне за сметка на компетентната компанията за оптимизация на страниците «Google My Business.“ На първо място, важно е да се уверите, че страницата съответства на списъка на необходимите условия, а именно:

Той има уникална и подробно описание на бизнеса.
Бизнес категория е избран правилно.
Има данни за операцията.
Поставени високо качество на снимките на клонове и институции.
Съдържанието на страницата се обновява редовно.
Показани местни телефонни номера и адреси на клонове.

Друг изключително важен фактор – е наличието на потребителски мнения. Не случайно главният редактор на ClickZ Чарлтън Греъм (Graham Чарлтън) твърди, че присъствието на местната въпросът е от решаващо значение за една компания, независимо от това дали се продава или не.


4. Оптимизиране на разговорен гласово търсене

Според Мери Meeker (Мери Meeker) в доклад за тенденциите в интернет на 2016 г., броят на заявките за гласово търсене през 2016 г. се увеличи с 35 пъти в сравнение с 2008. Без значение какво екрана има диагонал от мобилно устройство, потребителят гласово въвеждане исканията предпочита днес.

гласово търсене-заявки

На какво се дължи такава популярност Voice Search? Фактът, че заявката за вход глас възниква 4 пъти по-бързо от вход клавиатура. Това е особено вярно в ерата на мобилните устройства, когато потребителите са принудени да си взаимодействат с търсенето на най-различни обстоятелства, като се използват различни приспособления. В допълнение, хората са склонни да се избегне объркването и сложни менюта. Изисква се по-малко действия от страна на лицето, за да реши проблема – толкова по-голяма удовлетвореност той получава от процеса.
Вижте също

9 SEO тайни, които не са изречени на глас
Днес в Интернет можете да намерите голям брой публикации, които нямат нищо общо с SEO-експерти, работещи практики. Важна информация, от друга страна, често отсъства.

Забележителни постижения в тази област е направил и Google. Алгоритмите на търсачките днес са се научили да разпознават най-различни видове гласови повиквания и анализира най-сложни комбинации от думи.

Ключов аспект на оптимизация за гласово търсене е да създавате съдържание, което може да даде отговори на специфичните потребителски заявки. Важно е да се формулират предложения в текстовете на базата на разговорен реч, внимателно да се анализира ключовите думи от заявката в нов вид и да ги преместите.


5. Отговор потребителите на въпроси

Оптимизиране на съдържанието за заявки в диалоговия прозорец за търсене по подразбиране означава, че съдържанието на сайта е в състояние да предостави на потребителя директни отговори на повечето въпроси. Днес, Google все повече се замества съдържание Wikipedia в блока „Мрежа на знанието“ съдържателни страници на различни сайтове. Търсене инженери да разберат, че на въпроса една наистина експертни потребители отговорите с „да бъдат дадени само на средствата, които се специализират в определена категория. Ето защо е важно, че съдържанието на страниците е била в състояние да изпълни изцяло искане на потребителя.

За да се постигне това, е важно да се търси искания, че собственикът на ресурса е в състояние да предостави експертна отговор и развиват съдържание за тях. С цел оптимизиране на съдържанието на блоковете по интерактивно търсене по-добре да ги организира под формата на отговори на въпроси. В същото време, както е заглавието на въпроса, за да се сложи, и последващото потока на текста и илюстрациите трябва да послужи като отговор на този въпрос. Формулировката следва да бъде пълна, но това е по-свеж. Важно е да се избегнат продължителните обяснения.


6. Рискове и тичам контекст

Има един известен начин за насърчаване на всички – контекстна реклама. Все пак, това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Тези, които са решили да инвестират в един контекст, това е много важно да се разработи правилните текстови реклами и да се създаде подходяща целева. В идеалния случай, рекламираните продукти трябва да са с високи потребителски свойства. Това е особено вярно за тези, които работят с формата на „Реклами с продуктови обяви“.

23-на-всички-търсене-теми-има-4-Pack-реклами

И все пак, ако кампанията се организира правилно, рискът от загуби за бюджета губи – значителна един.


7. Създаване на AMP

страници Свържи сайт във въпроса по новините винаги е бил смятан за един от най-бързите начини за насърчаване. Въпреки факта, че трафикът на търсене на вашия сайт в този случай ще бъде „краткотрайна“ страница ще работи в достатъчни количества.

Този метод на промоция не е подходящи ресурси, които се публикуват от „евъргрийн“ съдържание. Въпреки това, на местата, на формата, която ви позволява да пускате интересни новини и актуални бележки, ще могат да не само преход, но и връзки от тематично сходни, а вероятно и авторитетни източници в нишата.

Блок «Топ истории» в мобилната проблема в неговата функционална еквивалентно на секцията „Новини“ в основния въпрос. Днес «Топ истории» запълване ускорени мобилната страница. Новият формат е проектиран, за да се гарантира бързо зареждане, се появява през февруари 2016 г.. В близко бъдеще компанията ще разшири подкрепата за AMP към основния въпрос.

Досега използването на формата не е сигнал за класирането на Google. Въпреки това, появата на страници с бързо зареждане сектор «Топ истории» значително ще подобри работата на потребителя.

Не можем да пренебрегнем факта, че до края на годината ускорено мобилната страница ще се появи в основната емисия Google.


8. Оптимизиране за мобилни

Днес, оптимизиране на ресурсите за мобилни устройства е важен фактор за класиране за Google. Въпреки, че още преди 3 години тя не е толкова значително. Полезни съвети и инструкции за това как да направите вашия сайт за мобилни устройства могат да бъдат намерени в тази статия.


9. Увеличаване на скоростта на сайта

Както бе споменато по-рано, AMP помага на моменти да се ускори зареждането на страници мобилни ресурси. Все пак, това не е единственият начин да се увеличи скоростта на зареждане на страници. В допълнение, въпросът не може да се третира с лека ръка. Работа за ускоряване сайт изисква значителни усилия от страна на неговия собственик. Преди нея, че е важно да се разбере, че не е достатъчно за един успешен сайт промоция на Google.

Скоростта на зареждане на страници ресурс днес е класиране фактор, но има и много други аспекти да се вземат предвид търсачката. И по-добре да започнете да го подобри с тях.

Тези, които са решили сериозно да се обърне на въпроса за ускорение, по-добре провери техните ресурси със специален инструмент, внимателно проучване на доклада и за определяне на приоритетните области за по-нататъшни действия.

Често се увеличи оптимизация на скоростта на ресурсите на страница натоварване помага банални изображения.
10. Не забравяйте за Twitter

Крайният съвет: не забравяйте, че през миналата година в Google SERP появи отново туитове. В много отношения това се е случило, благодарение на подписването на ново споразумение между компаниите за търсене на двигателя. Сега, когато се въвежда заявка, която съдържа името на марката, или името на медийни личности, потребителят ще види в издаването хроника на най-новите туитове от сметките на едно и също име.

търсене двигател часовник-SERP

Това още веднъж потвърждава значението на Twitter по отношение на промоция. Важно е да се направят редовното публикуване на услугата, „да се превърне в“ лоялен, активна и влиятелна аудитория, в отговор на исканията на потребителите и да обмислите внимателно съдържанието на туитове. Дори и след отстраняване от служба микроблогинг туитове текстове остават в търсачката кеш, най-малко в продължение на няколко часа.