seo online shop

Да имаш онлайн магазин в днешно време е доста печеливш бизнес, притежаващ своите предимства. Те са свързани с липса на разходи за персонал, помещение и като цяло за физически магазин. Инвестицията е насочена единствено към SEO оптимизация за онлайн магазина, която може драстично да увеличи продажбите и приходите на собственика. Това е съвсем логично, тъй като клиентите се набавят от интернет, а ако магазинът не е добре класиран в търсачката, той няма да достигне до тях.

Както при всеки друг сайт, тук сео оптимизацията също се изразява в изготвяне на правилна сео стратегия за повишаване позицията на магазина в търсачката. Независимо дали правите оптимизация на интернет магазин за авточасти, детски дрехи, доставка на храна, мобилни телефони, хамалски услуги, мебели, ключарски услуги или нещо друго, тя трябва да бъде едно от задължителни неща, за които отделяте средства при стартирането на бизнеса.

Изключително важно е, когато търсите оптимизация на интернет магазин за мобилни телефони, дрехи или друг продукт с голямо търсене, да изберете професионалисти, на които да поверите тази задача. Запомнете, че доброто сео оптимизиране е от огромно, да не кажем и основно значение за популяризиране на сайта ви, за генериране на повече трафик, продажби, а оттам и приходи.

Основно, при SEO оптимизация за онлайн магазин се набляга на няколко по-важни елемента. Най-напред сео специалистите ще поработят над ключовите думи и техния правилен подбор. Последните са много важни, тъй като те насочват google към вашето съдържание и сигнализират, че имате нещо, което да предложите на пазара. Когато се оптимизират ключови думи, се набляга на тяхното анализиране, подбор и избор на целеви страници от интернет магазина. Те се определят според количеството и обема продукти, които се предлагат във вашия магазин. Процесът не е лесен за изпълнение и изисква задължителната намеса на специалисти. Правилно подбраните ключови думи са гаранция за успешен бизнес.

Когато тази част приключи, оптимизацията на интернет магазина се насочва към он пейдж сео – подобряване на самото съдържание на сайта до последния детайл. Има тънкости, които само компетентните в този бранш знаят и умеят да прилагат, тънкости, на които вие не бихте обърнали внимание и не бихте приели за важни, но те всъщност са.

Започва се от самото начало – от избора на платформа, която да бъде използвана за създаването на онлайн магазина. Минава се през домейн, хостинг, правилно организирано меню и лесно ориентиране на потребителя в него.

Вашите клиенти трябва да могат лесно и бързо да получат подробна информация за продукта, който ги интересува, да го поръчат, да се запознаят с условията за доставката, да разберат как да се свържат с вас при проблем и т.н. SEO оптимизацията за онлайн магазин трябва да се погрижи и за скоростта, с която се отваря и самият сайт, и неговите продукти. Той трябва да работи добре и при мобилна версия.

Както виждате процесът е трудоемък, отнема доста време и усилия. По тази причина е необходимо да се обърнете към професионалисти. За да ви търсят и препоръчват, не трябва да правите компромис със сео оптимизацията на интернет магазина.

Също толкова важна е и оф пейдж оптимизацията, която е насочена към създаването на добра линк билдинг стратегия. Голямо предимство е да имате входящи линкове от авторитетни сайтове – това мигновено ще ви спечели клиентска маса, която най-малко ще влезе да провери какво предлагате. Този вид оптимизация засяга и използване на социалните мрежи за реклама. Може да ползвате собствените си, ако са добре развити, или да се споразумеете с влиятелни инфлуенсъри, които да ви рекламират. Проучвания сочат, че социалните мрежи са източник на много голям процент печалба за онлайн магазините.

При SEO оптимизация за онлайн магазин трябва да се обърне внимание на: доброто представяне на продуктите, подробната информация за тях, лесна форма за поръчка, правилно организирани страници и категории, бързина при зареждане на сайта и разбира се още малки детайли, които няма да бъдат пропуснати от сео специалистите, затова ви съветваме да се обърнете към тях.

PS: Ние от WebsitePR предлагаме изграждане и оптимизация на модерни онлайн магазини на всички познати CMS платформи , както и къстъм платформи за онлайн магазини, съобразеени и обърнати към лесно ползване, добра структура на кода, което е важно за добрия прочит от ботовете на Гугъл и от там отлична SEO оптимизация, модерна визия и безплатна поддръжка.

Споделете: