seo strategy for news site

SEO стратегии за новинарски сайтове в Google

Ако вече сте създали голямо съдържание на новини, вече е сравнително лесно да индексирате в Google, а трафикът ви може да бъде значителен.

Ето някои стратегии за извличане на максимума от вашето новинарско съдържание в Google.

Когато резултатите от Google се спрат на главната SERPs на Google, е една чудесна възможност да се класирате по-напред, макар и за кратък период от време. Моя опит показва, че едоста лесно да оптимизирате сайта си- използвайки ключовата дума в заглавието и текста на новината. Това води до повишаване на трафика, макар иза кратък период от време, тъй като новините се сменят бързо. Но ако пишете статия за Facebook, по-добре да използвате името му в заглавието, за да видите дали можете да вземете допълнителен трафик.

От друга страна, ако има по-ниша фраза, която просто не може да се класира в стандартните органични резултати, може да ви се наложи да обновявате съдържанието на сайта си на всеки няколко дни, за да остане класиран добре.

Тези подходи не са с високо качество и не са дългосрочни,а и ви трябва подходящ трафик. Но това не винаги е важно за всеки сайт!

Това е една лесена тактика - често с текущите събития като Световната купа или нашумяло събитие,, новинарските сайтове префиксират своите заглавия със срок напр. "World Cup 2010: Край на статия заглавие"
Едно от големите преимущества на Google е, че се състезавате с намаляващи полета в сравнение със стандартните SERPs. Има още по-малко конкуренти в оптимизацията на изображението - на обектите, които са включени в Google, не всички използват изображения в статиите си, и тези, които го правят не могат непременно да ги оптимизират добре.Това е още една възможност за движение - миниатюри се използват в търсенето в Google News, на началната страница, както и в новините на SERPs.
Ето ви няколко съвета за подходящо използваме на вашите снимки, за да се класира статията ви:

- Използвайте големи изображения - най-малко 300px в едно измерение за груба ориентация
- Описателни надписи и алтернативен текст
- JPGs са предпочитан формат на файла
- Позиционирайте изображението в близост до заглавието на статията
- Използвайте чисти тагове HTML с изображения и не правете образа като връзка.

Цитат е Google средството за идентификация,, която се взема предвид като фактор на класиране. Ако вие сте първия, който публикува история и няколко източника вицитират, това е силна индикация за собственост.

Да бъдеш винаги актуален значи много - оптимизирате редакционните процеси, така че да можете да публикувате извънредни новини възможно най-бързо:

- Има ли слоеве в сайта, които можете да отделите специално за извънредни новини?
- Има ли възможност да стане когато, когато няма никой в офиса?
- Може ли възможност авторите да публикуват от дома си или чрез своите лаптопи?
- Говорете с вашия екип сайта се актуализира редовно.
Често се вижда новинарски сайтове да публикуват кратка водеща статия веднага (Забелязал съм, че спортната секция на Би Би Си прави това често) и да я актуализират по-късно с една по-цялостна част - Google съдържа вашите актуализации и гарантира. че ще бъдат индексирани. Това е валидна техника, ако искате да бъдете първите, които ще публикувате, но когато го правите не го правете твърде кратко, защото ще започнете да виждате "Статията е твърде кратка". За помощната страница на Google се дават към 80 думи като минимум.

Трябва да се уверете, че можете да приложите тези първоначални идеи възможно най-рано:

    - изградете списък с новинари, контакти и блогъри, които знаете, че ще се свържат с вас бързо
- уверете се, че вашата RSS емисия се актуализира веднага
- изградете силна и влиятелна мрежа на сайтове за социални медии като Twitter, Facebook и рекламирайте вашето съдържание на хората веднага след като статията се публикува.

Изследването на ключовите думи представлява конкретен проблем за новинарските сайтове: повечето ключови думи са ретроспективни, но новините се пишат в момента. Сега Google търсенето е добавило възможност за търсене по определен период от време, това може да бъде мощен инструмент за новинарски сайтове.