Как да класирате резултатите си в Google. SEO ефективност

Ще ви представим, защо е важно да се ползват SEO услугите фирма за SEO оптимизация, когато решите да представите своя бизнес или бранд в Интернет пространството, SEO специалистите на WebPR примерно имат богат опит в SEO оптимизацията на сайтове и онлайн магазини и знаят, как работи Google алгоритъма, така могат да ви представят и насочат (бизнеса - бранда) по най качествения начин и да достигне до максимален брой ваши потенциални клиенти и потребители, знаят коя информация е важна за Интернет потребителите и Гугъл ботовете, какво е нужно за извеждането ви на първа страница в търсачката, за да имате един силен и стабилен Интернет сайт. Целта на SEO оптимизацията е да популяризира бизнеса ви, като го направи лесно откриваем по максимален брой ключови думи т.е. сайта ви да бъде класиран на първа страница в Гугъл търсачката по многобройни ключови думи и словосъчетания за да може да обхванете възможно най голям кръг от потенциални потребители - клиенти . Как можете да се уверите, че вашият сайт е тагнат на съответните места? Google публикува официална статия, за да информира как да добавите вашите сайтове в нужните тагове, или най просто казано как да си SEO оптимизирате сайта за Google.

1. Уверете се, че данните ви са пълни: Резултати с пълна и точна информация за вас са по-лесни за съответствие. Уверете се, че сте въвели цялата си информация, за да знаят клиентите ви повече за това, което правите, къде се намирате и кога могат да ви посетят, колкото повече информация представите по толкова повече ключови думи ще "изплувате" в търсачките .

2. Осигурете колкото се може повече информация: Предоставянето на информация, като например адрес, телефонен номер, категория. Уверете се, че информацията е актуализирана при вашите бизнес промени, нека информацията за бизнеса или дейността ви да е винаги актуална и кратка.

3. Проверете вашите бизнес локации: Локализирайте вашия бизнес, за да дадете достъп на потребителите към продуктите ви. Например можете да добавите локацията в Google Maps или в самата информация за сайта, т.е. за SEO представянето ви в Интернет средата е важно освен информацията за вас ,то и лесното ви откриване на физическия офис или магазин. Ботовете на търсачката дават приоритет на сайтове които са правилно подредени и лесни за ориентиране и навигиране на потребителите си.

4. Поддържайте точно работно време: Въведете и актуализирайте работното ви време, включително и специалните часове за почивка и празници. Това позволява на потенциалните ви клиенти да знаят кога сте на разположение и увереност, че при пристигането им на зададеното местоположение, вие ще сте на линия.

5. Отговаряйте на мнения: Комуникирайте с клиенти като отговаряте на въпроси и мнения, които те оставят като коментари за вашия бизнес. Отговорът ви на техните коментари показва, че цените клиенти си и тяхното мнение. Положителните отзиви от клиентите ви ще подобрят имиджа на фирмата и ще увеличат вероятността за потенциални клиенти.

6. Добавете снимки, показващи вашите стоки и услуги: Добавянето на снимки във вашите обяви показва на хората стоките и услугите, които предлагате. Точни и качествени снимки могат също да покажат на потенциалните клиенти, че вашият бизнес предлага това, което търсят.

Google използва различни фактори, за да определи местната класацията

Резултатите се основават главно на значението, разстоянието, и известността. Тези фактори се комбинират, за да се намери най-добрият резултат, нужно, за да задоволи вашето търсене.

Например, Google алгоритмите могат да решат, че един бизнес, който е по-далеч от вашето моментно местоположение, е по-вероятно да задоволи нуждите ви, отколкото бизнес, който е разположен по-близо до вас. По тази причина тези резултати се нареждат на по-високо място от другите.т.е. гугъл дава предимство на качеството а не на количеството

Значението се отнася до това колко добре регистрацията съвпада с това, което търсите. Добавянето на пълна и подробна информация може да помогне на Google да разбере по-добре вашия бизнес.

Разстоянието е друг фактор. Колко далеч се намира всеки резултат от местоположението на потребителя? Ако даденият потребител не уточни място си в търсачката, Google ще изчисли разстоянието на базата на това, което е известно за местоположението.

Известността се отнася до това колко добре познат е бизнесът. Някои места са по-известни офлайн и резултатите от търсенето се опитват да отразят това в местното класиране. Например, известни музеи, хотели или марки магазини, които са познати на много хора, също са склонни да се появят по-напред в резултатите. Така че е добре да ползвате услугите на SEO специалисти за да не се допускат грешки от което да не страда бизнеса ви, на Българския пазар качествени SEO услуги се предлагат доста малко (качествените SEO фирми се броят на пръстите на едната рака) , добре е да се разгледа Портфолиото на фирмата и да се оцени дали е конкретно или е вяло, да прецените до колко са реални и възможни сроковете и резултатите които предлагат .

С две думи казано в днешно време когато интернет пространството все повече завладява търговията и бизнеса не бива да се експериментира със бизнес сайта или онлайн магазина си , много важно е да създадете силен и добре класиран сайт който не само ще ви носи повече клиенти и поръчки а и самия той с доброто си класиране става ,част от активите на фирмата ви. Правилно seo оптимизирания сайт, дава гаранция за успешен онлайн бизнес и фирмена идентичност .