Как да пишем SEO оптимизирани текстове

В следващите редове ще разгледаме кои са важните и основни неща, на които трябва да се обърне внимание, когато се прави такова обновяване.

Като начало е много важно да споменем, че насочеността на сео текста може да бъде различна: важна – онази, която трябва да накара потребителя да ви посещава отново и отново, да купува от вас, да избере точно вашия сайт пред конкуренцията. Това е основната представителна информация за вас, описания на продуктите и услугите, текстовете, които завладяват и продават, основните текстове.

Обикновените текстове са следващите по-важност. Когато се насочите към създаване на уникално съдържание, напомняте на google за себе си. Това са повечето текстове в сайта, които включват правилно подбрани ключови думи, като последните са онези, които ще ви класират в търсачката. Колкото по-често обновявате съдържанието, толкова по-добро впечатление правите на google. Това са текстовете, които водят потребителите при вас.

Ако търсите копирайт за успешно seo, имайте предвид, че има и статии за пренаписване. Става дума за текст, който се създава около същата, вече съществуваща идея, но с нови ключови думи и текст, който да бъде уникален.

Нека предположим, че преминавате към писане на сео оптимизирани текстове. Най-важни и основни са ключовите думи. Препоръчително, да не кажем и задължително, е да включите именно ключова дума още в първото изречение, фраза или абзац на текста. Това ще каже на търсачката, че статията ви се отнася за нея. Може и да я повторите или да използва друга подобна със същото значение. Добра идея е да поставите линк или да удебелите ключовите думи с т.нар. болд функция. По този начин ще покажете още веднъж на google какво можете да предложите.

Разбира се, не трябва да има струпване на ключови думи. Разпределете ги равномерно в текста. Използвайте всички, но ненатрапчиво.

Друга изключително важна подробност, когато се прави копирайт за успешно сео, е да предложите на своите посетители лесен за възприемане и четене текст. Това ще оцени и търсачката. Хората искат да отговорят на въпросите си бързо, засуканите термини и трудно разбираемите думи няма да бъдат във ваша полза. Съдържанието трябва да се чете на един дъх и да се разбира за същото време.

Имайте предвид, че що се отнася до създаване на уникално съдържание, google симпатизира на по-големите текстове. Хубаво е да заредите сайта с по-обемни статии, които разбира се да бъдат подплатени с качествено и добре написано съдържание.

Когато пишете сео оптимизиран текст, правете го, включвайки една тема или един продукт, ако дейността ви е свързана с продажба. Не обърквайте потребителя с много различни тематики, включени в една статия. Колкото по-просто и ясно е съдържанието, толкова по-добре.

Хубаво е заглавието на текста да бъде не по-дълго от 55 символа, по възможност включващи ключова дума. Препоръчително е да не използвате прости съюзи или единични думички, или поне да ги ограничите. Задължително проверете уникалността на измисленото от вас заглавие – то не трябва да се препокрива с такова на конкурентите ви. Клиентите трябва да го свързват единствено с вас.

Ако сайтът ви е такава насоченост и има такава възможност, добавете мета описание, сложете тагове и изображения. Хубаво е да включите ключови думи и при тях, а изображенията да бъдат уникални или поне по-рядко срещани. Трябва да си личи, че са създадени специално за тази тема във вашия сайт, не в нечий друг. Проявете креативност.

Когато изпълните всички стъпки, имате перфектния сео оптимизиран текст, който очаква своите посетители и изкачване в заветната стълбица на търсенето в google.

Споделете: