Фирма за SEO оптимизация

За всеки собственик на бизнес, който иска да се популяризира в Интернет и да стигне до повече посетители за сайта си и респективно приходи, стига до идеята че сайта му трябва да се класира на първа страница за да бъде видим и посещавам, точно такава услугата SEO и най- често, започва да чете и нанася промени по сайта си с целта подобряване на SEO-то на сайта. Някой собственици успяват да се справят повече от добре, тъй като в Интернет има много информация за тази услуга, в нашия сайт също има много информация и тестове как се прави оптимизация за сайт, какво трябва да знаете, как да проверите знанията си и къде да популяризирате сайта си, но когато конкуренцията за нишата е прекалено голяма и там се намират ваши сайтове конкуренти които ползват професионална фирма за SEO услуги, тогава се налага и вие да потърсите по радикално решение и да се доверите на добра SEO фирма, която ще извърши оптимизацията на сайта ви професионално и качествено. И тук идва най-важния въпрос „Избор на SEO фирма”.  Ще опитаме да ви насочим най-правилно какво трябва да търсите и на какви критерии трябва да отговаря профила на една SEO компания  за да може спокойно да поверите развитието, поддръжката и оптимизацията на уеб сайта си:

ЕКИП: Гаранция за по сериозни по-сериозни резултати от SEO оптимизацията бихте имали ако фирмата, която наемете има реални служители, а не се състои от един-единствен човек, който работещ през деня нещо друго.

НАТРУПАН ОПИТ: Отговора на въпроса „Как да избера SEO фирма” започва с първото, което ще трябва да проверите за дадена SEO агенция, а то е какъв е нейния опит? В Интернет услугата SEO оптимизация за сайт се предлага от множество фирми, знайни и незнайни и всички апелират, че са от доста време на пазара и че притежават голям опит, като фирми предлагащи услугата оптимизация на сайт, съществуват новосъздадени сео  фирми, които предлагат изключително ниски цени на услугите си, като същевременно нямат нищо значително постигнато до момента като резултати. Затова търсете винаги  секцията в сайта им „порт фолио ” и там доста подробно може да се запознаете с какви фирми , сайтове и компании са работили и какво са постигнали като SEO резултат  за тях, ако искате да се застраховате още повече, може да се свържете с въпросните фирми и от първа ръка да получите информация , как са извършили услуга  за клиента конкретната SEO фирмата. Ние от WebsitePR ви препоръчваме  да избирате компании, които работят поне от 5 и повече години на пазара,  имат множество  реализирани проекти, както и положителни отзиви за работата  си. Добрата SEO фирма би ви дала гаранции, че работата ще бъде свършена добре и целите ви като рейтинг и трафик ще бъдат постигнати.

ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗГЛЕЖДАЩ УЕБ САЙТ: Разгледайте добре уеб сайта на фирмата, която желаете да се заеме с вашата SEO оптимизация. Много е важно първото впечатление от сайта на SEO фирмата, която проучвате. Първоначалното впечатление е доста важно защото ако на пръв поглед сайта им ви се стори подреден, лесно се ориентирате за услугите които търсите, има правилен и добър дизайн с добре подбрани цветове, шрифта отговаря на изискванията за UI/UX дизайн който лесно се ползва и на десктоп версия и на мобилен телефон, няма разместени секции или такива които не можете да „уцелите” кликнете   където искате, лесно се ориентирате и навигирате , информацията е поднесена синтезирано и точно-без увъртания и неясни сегменти. Ако има ясни секции в менюто за фирмата, порт фолио, контакти, услуги, цени т.е. всичко което ще помогне най правилно и ясно да се информирате дали това е вашата SEO фирма. Много фирми пренебрегват секцията за клиентите и порт фолиото, което често води до неразбиране до каква степен е професионализма на SEO специалистите фирмата и пречи на информирания избор, които трябва да направите при търсенето на SEO агенция за вашия сайт и онлайн магазин.

ПОРТ ФОЛИО ОТ РЕАЛИЗИРАНИ  ПРОЕКТИ: Както вече споменахме, опита е пряко свързан с порт фолиото  на SEO фирмите т.е. важна стъпка при избор на SEO фирма е да разгледате реализираните проекти на дадената SEO компания. Няма качествена SEO компания , която да не показва и да не се гордее с клиентите, с които е работила, както и резултатите, които е постигнала. Първото нещо при избор на SEO фирма е да посетите уеб сайта  на SEO фирмата, а първото  нещо което трябва да потърсите е именно порт фолио  и. Проверката върху какви проекти е работила дадената SEO фирма и какви резултати са постигнати е едно от най-показателните критерии какво и колко, може една сео  фирма. Проверете и попитайте не просто кои фирми са били клиенти на въпросната SEO агенция, а и какви са постигнатите резултатите от работа им – като рейтинг в Google, увеличение на трафика към сайта, финансови резултати и топ класирани ключови думи и ключови фрази на първа страница.

ОТЗИВИ, ПРЕПОРЪКИ И КЛИЕНТИ: В първия абзац вече споменахме колко важна информация за всеки търсещ SEO фирма и услуга  да си довери сайта е клиентите, отзивите и препоръките. Преимущество би било, ако има разнообразни клиенти в различни сфери на бизнеса и услугите. Също така е добре да разгледате профила на СЕО  фирмата в Гугъл  и в други авторитетни сайтове в които клиенти и потребители могат да оставят и изказват мнение относно фирма или SEO специалист за свършена работа по сайта им. Добрите SEO фирми биха имали положителни отзиви както в собствените сайтове, така и във външни на тях платформи (форуми, други сайтове, блогове , социални мрежи и т.н.). Принципно отзивите в сайта са само ориентировъчни , най-релевантни  са мненията за конкретната SEO фирма в други сайтове или, ако имате възможност да попитате конкретен техен клиент за впечатленията му.

ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ: Тук стигаме то един от най важните аспекти когато търсите и избирате SEO фирма която да поеме грижата по оптимизацията на вашия фирмен сайт или Интернет магазин. Понятието ниска цена за SEO оптимизация го забравете. Нашите цени са едни от най-приемливите в съотношение качество/цена. Работата върху професионалното оптимизиране на уеб сайт е изключително сложна, отговорна и трудоемка за да се постигне  качествени резултати. Всеки, решил да инвестира в онлайн маркетинг, трябва да разбере, че качествените услуги струват пари и изискват време.

!Важно: Бъдете коректни към избраната от вас SEO фирма, заплащайте навреме и имайте търпение, както е важно да изберете SEO специалисти с доказан опит имайте в предвид, че както от тях ще изисквате 100% коректност, така и вие трябва да сте 100%  коректни с тях, SEO оптимизацията е бавен процес и изисква време и пари , но попаднали на правилните хора те могат да направят от сайта ви нещо което ще ви носи позитиви и печалби години наред.

ПРОЗРАЧНИ И КОРЕКТНИ УСЛОВИЯ: Много често SEO фирмите предлагат услугите си без договор, което реално им гарантира свобода на работа и липса на отговорност към клиентите и постигнатите резултати. Препоръчваме да подпишете договор, в който ясно са описани задълженията и отговорностите на двете страни

SEO ОТЧЕТИ И РАПОРТИ: Информирайте се в какво точно се състои SEO услугата която ще извърши за вас SEO компанията  на която сте се спрели е редно да ви дава месечни отчети за свършената работа, както и за състоянието и промяна в импресиитепридвижването на сайта ви в търсачката пред изминалия месец. SEO рапорта, също трябва да съдържа какви промени и дейности са се извършеейки върху вашия сайт или магазин за да му се подобри класирането. Всяка една SEO фирма, която държи на името си трябва да предоставя тази информация на своите клиенти, ние от WebsaitPR предоставяме на нашите клиенти индивидуален SEO акаунт към сайта ни, където  в реално време 24/7 всеки клиент може да види, как се държи сайта му в търсачката, какво е предвижването му  за последния месец по важни ключови думи и ключови фрази, как си е подобрил класирането, какво е състоянието на сайта и какви промени са извършени за конкретния предходен месец. Може да ви посъветваме да не използвате услугите на компании, които ви държат на тъмно в неведение какво са направили и правят за подобряване на класирането ви в гугъл  търсачката не ви предоставят отчетност относно работата си, за която им плащате ежемесечно. И запомнете СЕО  компанията която сте наели трябва да бъде изключително прозрачна в действията си към вас и вашия сайт, те са хората на които разчитате да подобрят онлайн присъствието ви.

КОРЕКТНА И ДОБРА КОМУНИКАЦИЯ:  Изключително важно е да има добра и бърза комуникация с фирмата, която извършва SEO оптимизация на вашия сайт, ако SEO фирмата предлага и поддръжка сайта за времето на договора ви, това условие, става едно от най важните. В днешно време съпорта  и бързата реакция са един от компонентите заради които хората избират една или друга, затова наличието на коректна комуникация между клиентите и SEO оптимизаторите е едно от първостепенните изисквания, които трябва да имате, към избраната фирма да се грижи за сайта ви.

ОБУЧЕНИЕ И ИНСТРУКТАЖ: SEO certificate | SEO ТестВсеки договор си има край и една добра SEO компания трябва да се погрижи вие да получите обучение за периода след професионалната SEO оптимизация, да си администрирате сайта така, че той да запази позициите си и да продължи доброто си представяне в Гъгул .

 

Споделете: