Бъдещето на SEO оптимизацията

Какво ли ще е бъдещето на SEO оптимизацията? SEO оптимизацията е извървяла дълъг път до този момент. Когато чета по-популярните блогове, забелязвам една ясна тенденция: SEO се движи към една по-обхватна насока, която излиза извън рамките на новите начини за изграждане на връзки или подобряване на маркетинговото съдържание.

Ранкбрейн: Ранкбрейн е алгоритъм на Гугъл, който обработва резултатите на търсенето и ги филтрира, за да бъдат по-подходящи за потребителите. Това е третият най-важен ранкиращ алгоритъм.

Аз лично вярвам, че това е една изключително уникална интелигентна система, която е огромна крачка в използването на машините.

Също така Ранкбрейн не влияе на чистотата на кликовете, нито пък на класирането. Тя само помага на алгоритъма във филтрацията на страниците.

Ускорените Мобилни Страници, още познати и като AMP: През февруари 2016 г., Google интегрира резултатите от мобилните страници и ги превърна във „ въртележка“, която преименува "Топ Истории". Шест месеца по-късно, Google започна да ги включва сред резултатите за десктоп версия.

Днес Google разполага със 150 милиона индексирани AMP документа увери потребителите, че тези от тях, които използват мобилни устройства, ще бъдат пренасочени към съответните AMP страници, дори ако има еквивалентно на страницата приложение.

Въпреки това, средностатистическият потребител едва ли знае какво представляват тези ускорени страници. В неформално проучване, проведено от Глен Габе, само три от 44 респонденти биха могли правилно да определят какво значи тази малка светкавица върху мобилният бутон.

Knowledge Graph: Knowledge Graph е буквално преведена като „ Графа на познанието“. Това е графа, която използва информация, събрана от множество източници,. Тя стартира през 2012 г., и е бавна, но сигурна крачка към организацията на световната информация и превръщането й в лесно и универсално достъпна. .

Обикновено, елементите на информация са под формата на кутии на структурирана информация с линкове към източниците.

Наказателни филтри, работещи в реално време: Google обяви, че най-накрая обновява Penguin (след почти две години чакане), като отбелязва, че това е последният ъпдейт.

Penguin е алгоритъм на Гугъл от 2012г., който понижава ранга в класирането на сайтове, които нарушават правилата. Това е една от малкото системи, които работят в реално време.

Няколко месеца по-рано, Google също обнови Panda, своят основен алгоритъм (макар че за разлика от Penguin, той не се актуализира в реално време).

Всичко води до заключението, че Google цели да централизира борбата със спама. Това е положителна новина за собствениците на сайтове, които имат проблеми със спам препратките. SEO-то в момента е много тясно свързано с маркетинговото съдържание. Въпреки че Google успешно филтрира информацията, търсачката непрекъснато се подобрява и подобрява начина си на работа. А това ще доведе до много светли дни в SEO маркетинга.