прекъсване-seo-последствия

SEO идеи: Какво се случва, ако прекъснем SEO оптимизацията на сайта ни?

Истината е, че е трудно да се пребори инерцията, когато уебсайтът ви започне да върви в грешна посока.

Много често, по различни причини, предприятията решават да прекъснат своето SEO. Някои смятат, че кратка почивка няма да доведе до проблеми. Но когато клиент направи такова предложение, можете да обясните подробностите за това, което следва да се случи с неговия сайт.

Ако спрете да публикувате съдържание
Когато спрете да публикувате съдържание, се случват следните неща:

 • Спирате да насочвате потребителите към нови теми. Това води до по-ниско класиране на ключовите думи и ви лишава от нов трафик.
 • Спирате да създавате нови страници, с които могат да се създават линкове, и броят на спечелените връзки намалява.
 • Спирате да получавате нови посетители, които да добавите към аудиториите си за ремаркетинг, имейл списъци и списък с известията.
 • Спирате да генерирате съдържание, което може да се използва за създаване на главни страници, които препращат към други по темата. Те често се класират много добре.
 • Спирате да създавате съдържание, което се споделя в социалните мрежи и по този начин генерирате трафик.
 • Спирате да насърчавате хората да се връщат към вашия уебсайт за нови публикации. Това намалява търсенията ви, което е показател за качество в Google.

Като цяло, ако спрете да създавате съдържание, това показва на Google, че уебсайтът ви вече не е толкова активен, колкото е бил преди, и по този начин започва процесът на спад в класирането.

Ако не следите за технически проблеми
Тези, които нямат опит в мрежата, често не разбират, че от техническа гледна точка нещата често се нарушават без реална причина.

Никога не сме виждали уебсайт, който да няма поне няколко технически SEO проблеми.

Ако не следите техническите аспекти на вашия сайт, могат да възникнат следните проблеми:

 • Блокиране на уебсайта с robots.txt.
 • Генериране на дублирано съдържание.

Научете как да се справяте с дублираното съдържание. 

Когато не наблюдавате тези неща и не ги поправяте последователно, те започват да се наслагват. Представете си вашия сайт като една градина - тя отнема поддръжка или започва да обрасва, ако не се полагат нужните грижи.

Невероятно важно е да останете технически напреднали, особено с нови разработки като мобилност, скорост на страницата, AMP и други.

йерархия-SEO-нужди
SEO йерархия на нуждите на вашия сайт (отдолу нагоре): обхождане, индексиране, достъпност, класификация и възможност за кликване

Ако не го направите, със сигурност ще получите грешка в даден момент, която ще ви струва доста скъпо. По същия начин вашият технологичен стак ще стане толкова остарял, че вече не можете да се състезавате на пазара.

Ако спрете да опреснявате страници
Когато опресните правилно страницата, трафикът като цяло ще се увеличи от 10% до 30%, понякога и повече.

Причината за това е, че Google вижда новия текст и стойността, която предоставя, и иска да го класира по-високо.

Има много начини да освежите страниците си. Някои от тях включват:

 • Добавяне на често задавани въпроси към страницата
 • Добавяне на връзки към други статии
 • Актуализиране на факти
 • Актуализиране на дати
 • Удължаване на текста
 • Добавяне на схеми
 • Промяна на шаблон на страница
 • И т.н.

Напоследък най-важното нещо, което трябва да търсите при опресняване на дадена страница, е дали тя съответства на намерението за търсене и дали въпросната страница е по-добра от тази, класирана на №1.

Нашият процес на опресняване включва: търсене, категоризиране на заявката въз основа на намерението, анализ на горните страници, създаване на нова стратегия за страницата, която се опитваме да класираме.

Ако спрете да създавате нови страници
Изграждането на нови страници е по-трудно в някои сфери от други.

Уебсайтовете винаги трябва да се насочват към нови условия и да се организират по сегменти. Тези сегменти трябва да бъдат приоритизирани въз основа на бизнес целите и да се следят редовно в таблото за управление. Но ако спрете да създавате нови страници, ще загубите инерцията за растежа на ключовите думи.

С разрастването на един уебсайт е препоръчително да се създадат повече целеви страници, насочени към конкретни ключови думи и аудитории. Това ще подобри качествения рейтинг на страницата и процента на реализация.

Ако спрете този процес, ще загубите конкурентното си предимство. Хората, които печелят, ще бъдат тези, които преобразуват трафика си за по-малко ресурси.

Ако спрете да следите за лоши връзки
Ако спрете да правите SEO, вашият линкбилдинг профил може да излезе извън контрол.

Напоследък спам връзките са по-нашумяли от всякога.

Когато разгледате връзките си, ще видите следното:

 • Хората копират съдържанието на уебсайта ви и заемат случайно някои връзки.
 • Получавате сигнали от Google за сайт, хакнат от зловреден софтуер.
 • Конкурентите ви се опитват да направят отрицателно SEO на вашия сайт.

Ако не актуализирате файла си за дезактивиране на връзките веднъж месечно, излагате класирането на уебсайта си на риск. Препоръчително е да се прави всяка седмица за клиенти в конкурентни сфери.

Ако спрете да внимавате за откраднато съдържание
Отидете до най-добрата целева страница на вашия сайт. Копирайте блок текст с дължина около три изречения. Поставете този текст в търсачката и го потърсете в Google. Какво виждате?

Обзалагаме се, че някои от вас ще видят други уебсайтове, които се появяват за същото съдържание. Някои може би дори са откраднали от вашия уебсайт.

Сега помислете за въздействието, което може да се окаже, ако това се случи на няколко страници от сайта ви. Честно казано, това може да бъде пагубно. Много пъти откриваме, че други са дублирали изцяло уебсайт, откраднали ключови страници или са взели отделни раздели.

Когато това се случи, трябва да:

 • Пренапишете съдържанието на вашия сайт. (Вдъхнете живот на сайта си с "вечнозелено" съдържание)
 • Помолете другия сайт да го свали.
 • Подадете DMCA за тях, ако е необходимо.
 • Понякога можете да се свържете с хостинг компанията и да ги помолите да премахнат сайта.

Ако спрете да следите за откраднато съдържание, това може да има изключително негативен ефект върху вашия бизнес и класиране. Това е проблем, който трябва да адресирате веднага.

Заключение: Защо не трябва да спирате да правите SEO на вашия сайт?
Очевидно няма да спрете да правите SEO на сайта. Всички знаем, че оптимизацията дава невероятно предимство да подобрите класирането в Търсачката и да помогнете на бизнеса си да се популяризира. Работата, която вършите, за да създавате и актуализирате съдържание, заедно с техническите проблеми, които лесно се решават, ако попаднат на радара ви, всичко това подобрява вашия сайт. Но също така трябва да се уверите, че спазвате правилата за поверителност, ако искате да останете на върха на класирането.

Грозната истина е, че е трудно да се обърне инерцията, след като уебсайтът започне да върви в грешна посока. Твърдо вярваме, че всички неща онлайн трябва да се мащабират с развитието на бизнеса, включително и SEO.

Споделете: