Истини за създаването на SEO линк билдинг

Всеки ден се пишат безброй статии със съвети за създаването на SEO линк билдинг - връзки. Много от тях са отлично написани, давайки ви добри съвети, които ви помагат да се справите по-добре. Някои от тях са безполезни и пълни с лоши съвети. Затова ви предлагаме полезна статия, която да ви даде основна представа за изграждането на SEO линк билдинг.

1. Няма линк, който да е 1000% безопасен:

Доста пъти се е случвало да използвате чист и приемлив линк, но в крайна сметка Google го отчита като нарушение? Например, теоретично, nofollowed връзката трябва да бъде безопасна. Но бихте ли използвали само нея? Не нали? И честно казано кой ще си направи сайт единствено с nofollowed връзки? Това ще изглежда много странно нали?

2. Никога не можете да определите на 100% дали един линк е редакционен или не е:

Търсачките също не могат. Хората, които твърдят, че това може да се разбере - грешат. Вероятно всички сте виждали връзки, за които си мислите, че са платени, но в крайна сметка се оказва, че не са? Както и връзки, за които сме сигурни, че са редакционни, но са платени? Има много умни хора в SEO общността, които са развили SEO линк билдинг и не винаги можете да ги надхитрите. Има някои очевидни улики, че връзката е била платена, така е, но аз ви гарантирам, че това не винаги е правило за всеки линк.

3. Създателите на SEO линк билдинг не са единствените, които слагат пари в "уравнението":

Уебмастърите също го правят. Знаете ли колко много уебмастъри са ми казвал, че харесват сайта, който им показвам, харесват получения резултат и прочее. Но биха добавили линк на сайта си само ако им се плати. Безброй много. Затова слагам край на тази точка тук.

4. Всеки сайт може да бъде засегнат от проблеми с линковете:

Виждали сме големи и малки проекти (сайтове), които са били засегнати от проблеми с връзките (проблемен seo линк билдинг). Ако във сайта ви няма нито една връзка, той няма да върви напред в класацията на гугъл. Но ако имате seo линкове, то тогава има вероятност във всеки един момент да се появи някаква беда. И колкото са повече тези връзки толкова е по голяма вероятността в даден момент да бъде засегнат сайта по една или друга причина.

5. Има случаи, когато някой сайт се справя добре за дълго време, използвайки и някои лоши връзки ( Blackhat SEO ):

Точно когато Penguin за първи път започна да си играе с нашите нерви, хората започнаха да почистват seo връзките, които създаваха известни проблеми. Много от seo оптимизаторите установиха, че позицията им в търсачката също спада. Тогава имаше много сайтове, които никога не са имали голяма мрежа от връзки, но те бяха по-добре класирани в продължение на години- и изведнъж след наказанията от Penguin всичко тръгва надолу. Мисля, че много от seo оптимизаторите са осъзнали, че понякога лошите връзки също помагат на класацията на сайта ви.

6. Има случаи, когато един сайт има много добра мрежа от връзки, но все пак не може да достигне до началните позиции:

Може би вашият сайт винаги е класиран добре. Тогава, изведнъж, се появява този нов конкурент, който се изстрелва над вас. Но как става това, когато имате силна мрежа от добри линкове? Можете дори да имате някои .edu и .gov връзки или seo линкове от наистина големите брандове, които да са изчистени от спам и въпреки това се конкурирате с сайт който няма толкова силен бек линк билдинг. За съжаление, в SEO индустрията това никога не е достатъчно и не е гаранция. Просто ботовете на гугъл понякога "виждат" нещата по различно от написаното в сео учебниците.

7. Можете да спазвате правилата и да не успеете:

Когато казвам „правилата“, имам предвид преди всичко Указанията за уеб администратори на Google и Bing. Има и други съображения, като например правилата на FTC. Във всеки случай, можете да сте направили всичко на теория, но все още да сте назад с класирането. Възможно е да имате страхотен продукт и голямо съдържание. Но това все още не ви гарантира първото място в резултатите от търсенето.

8. Можете да нарушите правилата и никога да не ви хванат:

Знам, че това дразни тези, които спазват правилата, но винаги е било така и вероятно винаги ще бъде. Толкова много хора идват при мен и изтъкват лошите неща, които техните конкуренти правят и което ги е довело до висока сео позиция. Това е например като да шофирате пет километра над ограничението на скоростта веднъж и да получите глоба, но съседът ви постоянно кара с 25 километра над лимита и никога не е бил заловен. Знам, това няма логика и не е честно. Но така е устроен маркетингът…и животът.

Споделете: