seo content, съдържание на сайт

Онзи ден служителят на Google Джон Мюлер припомни, че един сайт, който е добре оптимизиран от техническа гледна точка, няма да получи високопоставени позиции без добро съдържание. Той заяви това в отговор на въпрос от един от уебмайсторите по време на редовното видеообаждане на Google Webmaster Central.

По-специално, въпроса беше как може да подобри класирането на своя сайт. Той отбеляза, че на сайта няма технически проблеми и попита какво друго може да се направи.

„Според конзолата за търсене няма грешки в сайта.
Той се зарежда бързо на мобилни устройства и има страхотен UX. 
Не знам какво друго може да се направи за подобряване на позициите. "

Мюлер отговори, че подобна ситуация може да възникне, ако собственикът на сайта е толкова фокусиран върху техническата страна на въпроса, че забравя по-обща картина. Липсата на технически грешки не е достатъчна за висок ранг на сайта. За да заеме добра позиция, съдържанието на сайта трябва да бъде подходящо и полезно за потребителите.

Мюлер съветва SEO уебмастъра да помисли какви проблеми могат да имат потребителите и какви въпроси могат да зададат, и след това да предостави съдържание, което решава тези проблеми и отговаря на тези въпроси.

Той също така покани автора на въпроса да сподели ситуацията си във форума, за да може уебмайсторите да чуят мнението на други собственици на сайтове и специалисти по SEO.

Накрая Мюлер припомни, че в някои ниши конкуренцията при SEO класирането е по-силна, отколкото в други. Ето защо технически добре оптимизиран сайт с отлично съдържание може все още да не достигне своите цели за класиране поради конкуренцията с други сайтове