seo съдържание или връзки

Какво е по-добре за страниците с продукти и SEO-то: Съдържанието или връзките?

„Работя в онлайн магазин, продаващ артикули за изкуство и се чудя какво да правя с описанията на продуктите (които понякога са само едно изречение). Виждам две възможности:

 1. Да създам отделна платформа, която ще събира информация за тези продукти, заедно с тестове (връзки към YT видеоклипове, блогове и т.н.) и отзиви от клиенти, намерени в мрежата (връзки към страници с мнения, обобщени числа, анализ на настроенията, общи плюсове и минуси и т.н. ). След това да създам връзка от тях към подходящи страници с продукти в реалния магазин.
 2. Да забравя новата платформа и да се съсредоточа върху описанията , но без всички тестове, прегледи, анализи на текстове - всички онези изходящи връзки биха били твърде вредни за конвертиране).

Така че въпросът е: От SEO гледна точка, по-добре ли е да имате добри, подходящо дълги описания на продуктите в магазина (без никакви връзки към страници с продукти от други уебсайтове) или пък е по-добре да имате кратки / посредствени описания на продуктите в магазина и връзки от друг домейн, изпълнен с възможно най-доброто съдържание?"

Страхотен въпрос!

Вместо да мислите за това от SEO гледна точка, помислете за клиентите си и също така помислете защо някой би дал обратна връзка към страница с продукти в магазин за изкуство.

Обратните връзки не изглеждат естествени, освен ако това не е много търсен продукт и ако вие не сте производителя. Единственият друг начин е, ако това е най-търсеният в света „дезинфектант за ръце“! Само тогава ще намерите списъци, които връщат връзки директно към страницата с продуктите.

Но преди да се впуснем в това защо удобното за потребителите съдържание е по-важно от обратните връзки за продуктовите страници, нека да поговорим за общи митове, като брой на думи и дългите описания,.

Броят на думите и дългите описания не оказват влияние върху класирането ви
Ако някой ви каже обратното, той или не знае какво прави, или не знае какъв тип страница имате.

Проучванията, показващи как по-големия брой думи, носи повече трафик и карат хората да прекарват повече време в сайта ви, са доста изкривени и напудрени, защото:

 • Те не вземат предвид конкретния ви проблем.
 • Проучването може да включва и страници с подробни инструкции, медицински журнали и ресурси или документи
 • Хората не трябва да прекарват много време в една ваша страница Дългото време означава, че не предоставяте на клиента отговора, който търсят.

Важното е копието на заявката за търсене.

Ако заявката, за която се опитвате да се класирате, отнема 50 думи, за да осигурите най-доброто преживяване на потребителите, не го правете 1000, за да включите някакъв съвет от „гуру“ или „експерт“.

Освен това не забравяйте да покажете 50-те думи в най-добрия формат, включително таблици и списъци с точки, параграфи и видеа.

И накрая, проверете структурата на вашия сайт, включително "трохите", вътрешните връзки, навигацията и вашата карта.

Всичко това е важно за продукти, които искате да класирате в търсачките.

По-горното е важно, когато искате да класирате продуктова страница.

Не са от значение количеството думи.

Сега, нека отговорим на зададения въпрос ...
Ако клиент стигне до страницата на вашия продукт, имате шанс да завършите една продажба, ако си изиграете правилно картите.

Помислете какво ще му предостави най-доброто изживяване.

(Моля, не забравяйте, че оставяме технически аспекти, дизайна на страницата, полезните изображения, доверителните фактори и триковете за реализация, тъй като те не са релевантни за тази статия.)

Отговорът е вашето копие на сайт!

Съсредоточете се върху крайния си потребител, а не към връзки към страниците. Копието на страницата с продукта трябва да е направено само и единствено за крайния потребител.

Помислете си какво ще му бъде от полза:

 • За какви видове изкуство може да се използва доставката на страницата?
 • Има ли творчески начини, по които може да се използва продуктът и за които потенциалният купувач не се е сетил?
 • Какво трябва да знае клиентът за съвместимостта на продукта с други медии или техники?
 • Има ли срок на годност на продукта?

Това са важните неща!

Ако продуктът е например креда ...

 • Може ли да се използва върху тухла, хартия и платно?
 • Ще оцветява ли дрехите и безопасно ли е за децата?
 • Има ли токсични материали и имате ли нужда от ръкавици, когато го използвате?

Помислете за нуждите на вашите клиенти и след това започнете да изграждате съдържанието си.

Стъпка 1: Написване на описание на продукта
Ето пример за добро описание на продукта.

"Търсите ли креда, с която децата ви могат да се забавляват с рисуване по тротоара и която можете да използвате в студиото? Вие сте на правилното място! Марката XY ще ви позволи да създавате A и B видове работа, без да оцветявате детските дрехи.

XY кредата може да се почисти от твърда дървесина и плочки, като се използва синя джаджа. 12 и 34 фиксиращи средства са идеални за превръщането му в постоянна функция самостоятелно и можете да го комбинирате с лилави джаджи, така че да не се стартира, когато се комбинира с бои и за 123 проекта. Това прави кредата XY най-универсална и перфектна за всички ваши най-важни проекти.

Имате въпроси относно креда XY? Вижте по-долу, за да намерите отговорите!

Стъпка 2: Осигурете отговори
Намирането на въпроси, които хората задават, е лесно и може да ви донесе нов трафик и продажби.

Първите два инструмента, които използваме, са AnswerThePublic и самата Търсачка.

Въведете основната фраза като „креда“ в полето на Аnswerthepublic.com или отворете прозорец „инкогнито“ в браузъра си и въведете „тебешир“ в предпочитаната от вас търсачка.

AnswerThePublic ви предоставя огромен избор от въпроси, когато завърши съставянето на вашата заявка.

Когато въвеждате думата или фразата в търсачката, търсачката ви предоставя автоматични предложения, докато пишете. Всеки от тях може да бъде добър въпрос за често задавани въпроси за страницата.

В зависимост от модификаторите, които използвате, резултатите от търсенето ще включват и „Хората също питат“.

Използвайте ги на страницата си с продукти, но само ако въпросите са пряко свързани с вашия продукт. Ако са от значение за други продукти, вместо това ще искате да ги използвате на страницаta с категории.

Стъпка 3: Форматиране и публикуване
Сега е време да разгледаме текста и да форматираме всичко правилно.

 • Ако сравнявате типове или комплекти тебешири, HTML таблицата може да е най-добрият вариант.
 • Ако имате списък с цветове, неподреден списък с подточки може да бъде най-доброто решение.
 • Ако има инструкции как да използвате кредата за изпълнение на дадена задача, подредените списъци са вашето нещо.

По принцип не винаги трябва да използвате просто подредени абзаци, защото това може да не е най-доброто потребителско изживяване.

Когато следвате горепосочените съвети, то вие създавате невероятно изживяване за крайния си потребител и това от своя страна прави страниците ви с продукти страхотни за SEO. Виждате, че това няма нищо общо с броя на думите.

Всичко, което правите, е за преживяването на потребителите и за да се уверите, че то е пълно.

Но тази публикация се отнася до самия текст, така че оставяме нещата до тук.

Надявам се тези съвети наистина да помогнат!

Споделете: