Грешки в редизайна, които могат да унищожат уебсайта ви

Избягвайте тези грешките в редизайна, които могат да унищожат уебсайта ви:

Редизайнът на уебсайт, независимо дали е ваш или на ваш клиент, е съществена част от маркетинга в днешно време. Той е от съществено значение, тъй като технологиите, тенденциите и очакванията на потребителите се променят постоянно. За да останете конкурентно способни, трябва да следите тези промени.

Но тази задача е сложна, тъй като редица неща могат да се объркат по време на редизайна.
В тази статия ще разгледаме някои от често срещаните грешки в уеб дизайна, които могат да унищожат вашето SEO. Познаването на потенциалните рискове може да ви помогне да избегнете грешките, които задържат органичния ви трафик за търсене.

  • Ако промените имената на изображенията

Това не винаги е проблем, но ако уеб страницата се класира добре, промяната на името на изображение на тази страница може да доведе до промяна в класирането. Това се случва често, когато клиентът наема уеб дизайнер, който не разбира от SEO. Като част от процеса на редизайн, те заместват старите изображения с нови, по-големи, давайки им имена като image1.jpg.

Това отнема жизненоважен контекст, който търсачките използват, за да определят къде да се класира определена уеб страница.

  • Изтриване на страници или промяна на URL адресите им

По време на редизайн можете да прецените, че някои страници вече не са ви необходими. По-неопитните уеб дизайнери просто ги изтриват. Други страници може да трябва да бъдат преместени и / или преименувани, което в повечето случаи променя техния URL адрес. В тези случаи неопитните уеб дизайнери често променят тези URL адреси и считат, че задачата е свършена.

Това е груба грешка, защото някои от тези страници може би вече са били добре класирани. Те биха могли да имат входящи връзки, сочещи към тях, или да са маркирани от потребителите.

Когато изтриете страници, които вече имат входящи връзки, ще загубите цялата SEO стойност от тези връзки. В някои случаи това може да доведе до драстична промяна в класирането.

редизайн на сайт
Грешки в редизайна, които могат да унищожат уебсайта ви

Проблемът обаче не свършва дотук. Всеки, който кликне върху тези връзки или отметки, ще бъде посрещнат от 404 страница. Това може да доведе до лоша рецензия от потребител, а това да смъкне рейтингът на вашия сайт.

Правилният начин на изтриване на страниците е да ги пренасочите към най-подходящата, която понастоящем съществува. Друго важно нещо е да пренасочим стария URL адрес към новия.

Обикновено за това се използва пренасочване 301. Това казва на търсачките, че старата страница е преместена за постоянно на ново местоположение. За повечето хостинг платформи това се постига най-добре чрез добавяне на подходящ запис във вашия .htaccess файл.

Ако не можете да видите .htaccess файла на сървъра си, може да се наложи да коригирате настройките на вашата FTP програма, за да видите скритите файлове.

  • Ако не извършвате пълен преглед

Независимо от методът, който използвате за мигриране, винаги можете да попаднете на някоя грешка . Обикновено първо се мигрира уеб сайта в среда за разработка и след това се изпраща отново в сървъра, след като се направят промените.

Един от проблемите, с който се сблъскваме често, е връзка в съдържанието, която води към грешно място. Например, в страница или публикация на уебсайта, може да имате връзка, която насочва към:

domain.com/services/

След като сте мигрирали към средата за разработка, тя може да бъде:

devdomain.com/client123/services/

Засега всичко е наред, нали така?

Но понякога, докато прехвърляте завършения уебсайт обратно към сървъра, съдържанието в страниците и публикациите може да съдържа връзки, сочещи към страниците в средата за разработка.

редизайн на онлайн магазин
Често срещани грешки в редизайна на уебсайт

Това е само един пример. Има безброй връзки към съдържанието в уебсайта - включително връзки към основните графични изображения, JavaScript и CSS файлове.

За щастие, решението е просто. Инструмент като Screaming Frog или инструмент, базиран на облак като SEMrush, може да се използва за проверка на всяка една връзка в уебсайта Ви. Това включва текстовите връзки, както и всички връзки към изображения, JavaScript и CSS файлове, които са скрити в HTML на уебсайт.

Не забравяйте да прегледате всички връзки към външни източници, след като новия уебсайт е мигриран към сървъра, защото всички връзки към вашата среда за разработка ще се появят като външни връзки.

Тази стъпка е от съществено значение след мигрирането, за да се предотвратят всички потенциални грешки.

  • Ако не успеете да извършите пълна проверка на функциите

След като преработен уеб сайт е мигриран към сървъра, не трябва само да хвърляте бърз поглед на няколко страници и да мислите, че сте готови само защото нещата изглеждат добре. Вместо това е от съществено значение да тествате всичко, за да сте сигурни, че то не само изглежда добре, но и функционира правилно.

Това включва:

Формуляри за връзка.
Функционалност на електронна търговия.
Интерактивни инструменти.
Мултимедийни плейъри.
Анализ.
Проверка на Google Search Console / Bing за уеб администратори.
Проследяващи пиксели.
Динамични реклами.

  • Ако не преконфигурирате WordPress и плъгините след мигрирането към сървъра

От изключителна важност е поставянето на граница между вашата среда за разработка и роботите на търсачките.Е, още по-важно е да разкъсате тази граница след мигрирането на уебсайта към сървъра.
След мигрирането на уебсайта, не забравяйте да позволите на търсачките прегледа и индексирането на уеб сайта. Иначе сайтът може напълно да изчезне от индекса на Google.

Това значи, че трябва да преконфигурирате и всички приставки, които биха могли да повлияят върху начина, по който търсачките третират вашия уеб сайт.

Това включва плъгини за:

SEO.
Пренасочване.
Sitemaps.
Schema.
Кеширане.

  • Пренебрегване на детайлите

Нито една от тези грешки не е сложна или фатална. Просто трябва да сте наясно с тях, да не ги пренебрегвате и да обърнете внимание на детайлите.