Основната разлика между Google Panda и Google Penguing

Основната разлика между Google Panda и Google Penguing. Новият алгоритъм Penguin може да прецени кои линкове са спам и ги девалвира, но Panda отчита спама и понижава сайта до по-нисък ранг.

Както може би си спомняте, ние споменахме в една от по-ранните ни статии, че Penguin 4.0 сега девалвира връзките. В разговор м/у Бари Шварц от “Searchengineland” и Гари Илайс от Гугъл, които обсъждат точно тези значителни разлики между алгоритмите се казва:

-Бари Шварц: Знам, че ви попитах по-рано в Туитър, но така и не дадохте директен отговор ... Попитах дали Panda обезценява или понижава връзките?

-Гари Илайс: Все пак Panda не е наказателен алгоритъм. ... Да, може би в началото се е смятал от потребителите като такъв, но всъщност не е... Това е просто един алгоритъм, анализиращ сайтовете. Той измерва качеството на един сайт като проверява по-голямата част от страниците и взима предвид цялостното качеството на обекта при класирането на страниците и понижава ранг позицията на сайтове със спам връзки.

-Б: ОК, значи Panda само понижава класацията? Няма шанс за повишение?

-Г: Точно така.

-Б: Значи алгоритъма преглежда конкретните страници на сайта, след това събира информация от всички връзки, които сме използвали и въз основа на всичко това преценява кои са спам връзки и имат лошо качество. Ако намери такива линкове, значи автоматично ще понижи позицията на сайта в търсачката?

-Г: Именно. Чрез Panda ние разбираме, когато един сайт се опитва да измами системата ни, затова ние понижаваме ранга. Ето затова много от потребителите смятат, че алгоритъма е наказателен.