SEO оптимизация за сайт на Wordpress и Woocommerce

Притежаването на онлайн магазин е един от най-печелившите бизнеси във виртуалното пространство, с който бихте могли да се захванете. Онлайн пазаруването е предпочитано от мнозина и все повече хора се възползват от услугата всеки ден. Предимствата му са много, а като инвестиция в бъдеще е просто прекрасен! Ако сте решили да се потопите в света на електронните магазини и тепърва планиране как да стане това, можем да дадем някои насоки за създаването на Онлайн магазин в WordPress с WooCommerce.

Първо, нека отбележим, че WordPress е една от най-предпочитаните и често използвани платформи за създаване на онлайн магазини. Тя е лесна за управление, предлага много възможности и функции и е напълно достатъчна, за да създадете един качествен, функциониращ и привличащ интереса електронен магазин. Ако имате опасения, поради големия брой на продуктите в магазина, бъдете спокойни – системата ще се справи отлично с поддържането му.

Когато пристъпите към създаването на онлайн магазина и търсене на платформата, вероятно ще попаднете на две нейни версии – WordPress.com и WordPress.org. Втората предлага повече възможности и опции за действие, ето защо ви препоръчваме да изберете нея. След като изберете, останалите неща, за които трябва да сте помислили предварително, са име на вашия онлайн магазин, който ще бъде и домейнът (пригответе няколко варианта, в случай че намисленият първоначално е зает), хост, на който ще се запазва информацията от сайта и който трябва да поддържа плъгина WooCommerce, SSL сертификат за защита на потребителски данни – той е задължителен и разбира се WooCommerce – най-използваният плъгин за магазини, който е и безплатен.

След като имате всичко това, вече сте готови за по-нататъшни и същински действия. Когато търсите да закупите домейн и хостинг акаунт, може да ги намерите поотделно или да попаднете на добро предложение и да ги вземете в комплект. Все пак, създаването на онлайн магазин в WordPress с WooCommerce със сигурност ще облекчи бюджета, имайки предвид, че платформата и плъгинът за безплатни.

Първата стъпка от създаването на вашия виртуален магазин е да отворите настройките и таблото за управление в WordPress, да откриете бутона за плъгините и да добавите нов – в случая ще ви излезе WooCommerce. Кликнете по подразбиране на бутона за инсталиране, който ще видите, изчакайте и стартирайте, щом се инсталира. Хубавото е, че ще ви се отвори съветник със стъпките, които ще ви бъдат полезни при настройването му. Цъкнете върху бутона, за да се покажат съветите. Ще видите, че няма нищо трудно и целият процес по създаване на магазина ще ви отнеме по-малко от час.

Следващата стъпка е да се заемете със създаване на основните страници, които задължително  трябва да присъства в магазина. Това е разбира се страницата, в която клиентите ви ще могат да намерят всички продукти, количката, където ще виждат всичко, което са добавили в нея, профил на клиента, в който той ще може да вижда историята на своите покупки и да получава оферти от вас, завършване на поръчката, където се виждат всички поръчани продукти, крайната цена, метод и срок на доставка.

Тези страници ще се появят пред вас с един клик, стига да следвате съветника, който се е появил по-рано на екрана. След това ще се наложи да зададете локация на магазина. Това се прави с цел показването му на потенциални клиенти според местонахождението им, определяне на валута и други. Отново се случва бързо и лесно.

Хубавото при WooCommerce е, че ви помага да се справите и с най-скучните неща в този бизнес като определянето на данък върху продуктите и продажбите. Скучно, но задължително. Ще трябва да изберете дали предлагате физически стоки на хората, след това ще трябва да определите цена на доставката. След това инструментът ще изчисли данъкът върху продажби, съобразен с мястото, на което се намирате от географска гледна точка. Задължително е да изберете и начин на плащане, хубаво е да бъде повече от един.

Последната стъпка при разработването на онлайн магазина в WordPress с WooCommerce е  добавянето на продуктите. Това е забавната част, към която може да достигнете чрез таблото за управление на платформата. Въведете всички необходими данни, публикувайте продуктите и се насладете на вашия нов и вече готов онлайн магазин.

Споделете: