Плъгини в WordPress

WordPress е най-популярната CMS платформа в света с отворен код, която позволява да се внедряват, кодират и разработват уебсайтове по много и разнообразни начини.

Разнообразието от теми, плъгини и хостинг планове позволява дори на начинаещите експерти да разработват сайтове бързо, но същевременно с това се използва и от експертите с богат опит, които интегрират лично разработен код и сложни приложения.

При избора на плъгини, разработени от други специалисти, в среда с отворен код доверието е ключов фактор. Експертите на WebsitePR препоръчват да ограничите броя на плъгините, които използвате – колкото повече от тях интегрирате, толкова повече ще трябва да ги актуализирате, за да намалите рисковете за сигурността и времето за тестване с всяка актуализация.

Ето и кои са ключовите плъгини, които са изключително подходящи за бизнес сайтове и блогове:

1. Advanced Custom Fields

Има различни мнения за това кой е най-добрият начин за създаване на уебсайтове в WordPress и използването на теми. Ако обаче решите да започнете работа с избор на подходяща тема, препоръчително е да изберете Advanced Custom Fields.

Този основополагащ плъгин допълва персонализирания уеб конструктор на страници и осигурява баланс между богат избор от опции без излишна информация за потребителите.

Плъгинът се поддържа добре и предлага максимална гъвкавост по отношение на възможността за добавяне на полета и персонализиране на таксономията, което прави редактирането на съдържанието изключително лесно.  Advanced Custom Fields се предлага както в безплатна, така и платена версия.

2. WP Super Cache

WP Super Cache е кеширащ плъгин, който позволява на уебсайта Ви по-бързо зареждане на страниците. Работи изключително бързо, сигурно и е лесен за настройка. При оптимизирането на сайтовете за търсачката Гугъл сме го използвали изключително често.

3. reSmush.it

reSmush.it  е плъгин с голямо значение при SEO оптимизирането на сайтове, защото се грижи са оптимизиране размера на снимките с което повишава скоростта на сайта, което е един от основните параметри при оптимизирането на всеки сайт. Плъгина работи изключително сигурно , бързо и е лесен за употреба. Упдейтва се винаги към новите версии на Wordpres ядрото.

4. Secondary Title

Secondary Title е плъгин, който препоръчваме при изграждането и оптимизирането на сайтове базирани на WordPress, защото добавя подзаглавие което може да се настрои като допълнителен title, който може да  бъде с различно от заглавието h атрибут и да акцентира текста на страницата по правилно. Настройката му не е много лесна, но за SEO специалисти и WEB администратори би трябвало да не е проблем. Ъпдейтва се често.

5. WP Rocket

WP Rocket е кеширащ плъгин, който позволява на уебсайта Ви по-бързо зареждане на страниците в полза на потребителското изживяване и класирането на сайта.

Той надгражда настройките по подразбиране за WordPress и осигурява повече контрол, за да си осигурите правилен баланс на кеширане спрямо скоростта на зареждане на съдържание за Вашите специфични цели и нужди.

Този плъгин е достъпен срещу годишен абонамент, който варира за броя на сайтовете, в които искате да го използвате и броя или естеството на актуализациите, които искате да получавате през годината.

6. Gravity Forms

Съществуват множество плъгини за създаване на формуляри в WordPress. Вероятно най-популярната и лесна за използване е Gravity Forms.

Предимството на този плъгин е възможността за бързо и лесно създаване на формуляри за вграждане във всяка страница. Gravity Forms разполага още с висока надеждност, разнообразие от начини, чрез които можете да го интегрирате в различните CRM платформи и платформи за имейл маркетинг и получаване на известия.

Gravity Forms се предлага за използване срещу различни планове спрямо набора от функции, които искате да използвате. Плъгинът предлага и безплатна пробна версия.

7. Better Search Replace

Ако някога сте се сблъсквали с работен проект или актуализация, изискващ миграция, този плъгин е задължителен. Той автоматизира процеса, който обикновена отнема много време и усилия.

Better Search Place ще Ви помогне бързо да намерите всички връзки, прекъснати по време на миграцията и да намерите, замените или преместите база данни.

При работата с този плъгин ще трябва да го насочите в това какво трябва да мигрира, да се актуализира или поправи. Better Search Place ще Ви спести много време и мануални усилия в този процес.

8. Imagify

Този плъгин ще Ви помогне да автоматизирате процеса на оптимизиране на изображения без да разваляте качеството им. Imagnify спестява време и може да Ви помогне в случаите, когато няма как да регулирате големината на изображенията, които ще бъдат качени в платформата Ви от потребителите, а също в случаите, когато не можете да промените настройките за качване по подразбиране на WordPress.

Плъгинът се предлага срещу месечен абонамент, който варира спрямо броя на изображенията в сайта Ви.

9. Strong Testimonials

Strong Testimonials е изключително добре работещ плъгин за отзиви, който позволява персонална стилизация и раннкинг на отзивите.  Ъпдейтва се навреме и е лесен за настройка.

10. All In One SEO Pack

All In One SEO Pack е мощен и стабилния SEO плъгин, който ние от WebsiteRP препоръчваме горещо, дава много възможности за настройки и персонализация на страниците, приема се изключително добре от Гугъл търсачката и много добре структуриран в кода. насочен е повече за SEO специалисти , сравнително лесен за настройка и се ъпдейтва винаги са е в крак с промените на Гугъл.

11. Yoast

Yoast е изключително мощен инструмент за SEO експертите, който предлага широк спектър от инструменти – от индексиране на файлове до конкретни фактори на страница.

12. Redirection

Дори и да не сте в процес на миграция или преместване на нов уебсайт, вероятно все някога ще Ви се наложи да прибегнете до постоянно пренасочване - 301 Permanent. За да можете бързо и лесно да пренасочите стария URL адрес към новия можете да използвате Redirection.

Той е лесен за използване плъгин, който позволява да посочите стария и новия URL адрес и да запаметите промените. Пренасочването се осъществява незабавно и не изисква специализирано техническо лице.

13. Visual Portfolio

Visual Portfolio е плъгин който дава доста възможности за представяне на порт фолио, както и различни стилизации. Ъпдейтва се често и се държи стабилно към WordPress ядрото

Споделете: