SEO тенденции

Безспорно предходната година беше предизвикателство за всеки бизнес и за икономиката. Тя само показва колко важна е качествената SEO оптимизация за сайтовете и онлайн магазините. В тази статия ще разгледаме най-важните тенденции за 2022-ва година, които ще класират сайта ви на едно от челните места.

Ясна структура

Това е подходящо време да видим как сайта ни се възприема от потребителска гледна точка.  Можем да го направим като видим от къде минава най-често потребителя и какво търси. Много от сайтовете промениха своята структура и някои от услугите, които предлагат, ги няма вече, просто защото не са приложими в конкретната ситуация. Хубаво е да прегледаме съдържанието си и да го актуализираме към реалните нужди на клиента. Всяка една неактуална информация може да заблуди или разочарова потенциалните ни или сегашни клиенти, а това сериозно да навреди на онлайн репутацseoията ни.

Съвместим с мобилни устройства

Трябва да се уверите, че сайтът ви работи еднакво добре на десктоп и мобилни устройства. През тази година се очаква сайтовете да са бързи на мобилните устройства, да имат ясно съдържание с лесна и разбираема структура, интуитивна навигация и лесни бутони.  Ако имате онлайн магазин, трябва да бъдете сигурни, че през него се пазарува бързо и удобно, като се спазват всички стъпки и има прозрачност.

Качествено съдържание

Да, този принцип винаги ще е актуален що се отнася до оптимизацията. През времето „качеството“ придобива различни конотации. Намерението на потребителя да се задържи на даден сайт или да купи нещо от онлайн магазин сериозно зависи от съдържанието на него. Например, пространното описание за най-новата прахосмукачка робот би било полезно и информативно, но ако потребителят вече иска да купи, то трябва да бъде лесно за четене, да не отнема много време и директно да го отпраща към количката, от където да завърши и поръчката си.

Например, можете да сложите една подробна статия за това в блога си, а към описанията на продукта просто да поставяте линк към не за хората, които се интересуват повече. Така няма да губите времето на клиентите си и да ги откажете от четенето, а тези, които имат интерес, ще могат да научат повече.

Добро преживяване

Безспорно това е свързано с бързината на сайта и способността на потребителите да стигнат лесно до това, което им трябва. Безпроблемното боравене със сайта, заедно с качественото съдържание, което е информативно и предразполага клиентът да остане по-дълго при нас, са ключови за това сайтът ви през 2021 година да е на по предни позиции в класирането на търсачките.

Споделете: