Как можете да направите вашия сайт по-надежден?

Надеждността на един сайт е основен фактор в алгоритъма на Google. Сайтовете с висококачествени връзки имат по-голям шанс да излезнат на първа страница от тези с ниско качество.

Поради тази причина е важно да можете да убедите Google, че вашият бизнес е истински и че на вашия сайт може да се вярва.

Трябва ви надеждно име на домейна

Старите, доказани домейни обикновено са по-добре класирани, отколкото чисто новите. Ако можете да си купите такъв домейн, вашият бизнес сайт може да бъде избутан до предна страница още от в момента на създаването му.

Не бива да се използват домейни от първо ниво. Ако сте в САЩ, използвайте .com, .net или .org. Ако сте в друга страна, използвайте официалния домейн на вашата страна.

Поръчайте своя домейн с период на подновяване на 2 или повече години, за да покажете на търсачките, че домейнът не е изгубен.

Не бива да се използва повече от един минус в домейн (по-добре да се избегнат всички). Домейните с тирета често изглеждат като спам, особено ако съдържат много ключови думи.

Разбира се, възможно е да се получи високо класиране с чисто нов домейн, но това е по-трудно.

Имате нужда от надежден сайт

В един надежден сайт е лесно да се намери информация за контакта. Съмнителните сайтове нямат никаква информация за контакт. Направете вашата информация лесно достъпна.

Колкото повече информация за вашата фирма може да се намери на уебсайта ви, толкова по-надежден става той.

Трябват надеждни връзки

Дори ако имате нов домейн, Google ще се довери на вашия сайт, ако той има много реципрочни линкове от други авторитетни сайтове.

Ниско качествените връзки ще увредят вашето класиране, линкове от висококачествени сайтове ще имат положително влияние върху класирането на вашия сайт в Google.

Линкове от реномирани сайтове са най-добрият начин да покажете на търсачките, че на вашия сайт може да се вярва.

Ако Google се довери на вашия сайт, след това ще бъде много по-лесно да се класирате на предна позиция.