Изработка на корпоративен сайт

Корпоративният сайт бива разработван от почти всяка фирма, желаеща да разраства своята дейност и да се наложи след потребителите, предизвиквайки техния интерес със своите продукти и услуги. Това е един от най-често създаваните видове сайтове. Той представя дейността на фирмата, дава информация за всичко, свързано с нея и нейните услуги. Точно затова е толкова важно да имате корпоративен сайт независимо от дейността, с която се занимавате.

Без съмнение всеки ден попадате на безброй различни сайтове. Това се случва, защото ползвате интернет и се информирате чрез него. Това прави и почти всеки друг човек. Добра причина да заложите на виртуалното пространство, за да популяризирате бизнеса си. Какво е важното при изработката на корпоративен сайт?

Не приемайте корпоративния сайт като нещо лесно, в което да не трябва да влагате усилия и време. Точно обратното. Това е вашата визитна картичка, която трябва да ви представи в най-добрата ви светлина пред вашите бъдещи клиенти, да ви помогне да заемете добра позиция в търсачката и да ви отличи от конкуренцията. Затова е хубаво да се доверите на професионалисти, които могат да създадат издържан, качествен, работещ и красив сайт за вашата дейност.

Важно е сайтът да бъде лесен за ориентиране и разбиране, да добавяте ново съдържание, да правите промени в дизайна, да залагате на тематичен редизайн по време на празници, защото това привлича интереса на потребителите. Много фирми имат специална секция, в която представят своите служители със снимка и кратка информация за тях и работата им във фирмата. Това е добра стратегия за печелене на доверието на клиентите. Разбира се, задължително е да има и история на самата фирма, портфолио, мнения на доволни клиенти.

Първото, обикновено е поместено в сексия „За нас“ – тук може да сложите и портфолиото. Не пропускайте създаването на форма за контакт, чрез която потребителите могат да ви задават въпроси и да се свържат с вас. Разбира се, посочете имейл и телефон, освен нея.

Дизайнът на корпоративния сайт трябва да бъде иновативен, интересен, модерен. Съчетанието между елементи, цветове, страници, снимки или друга мултимедия, трябва да бъде изготвено правилно.

След като се погрижите за оформлението, идва ред и на съдържанието. Вече споменахме част от информацията, която трябва да включите в сайта. Оттам нататък може да развихрите въображението си и да направите блог, страница с продукти, ако предлагате и такива, освен услуги, но са по-малко на брой, страница с услуги, разни информативни материали, свързани с тематиката на сайта и т.н. Текстовото съдържание трябва да бъде уникално, качествено, лесно за четене и възприемане, заинтригуващо потребителя. Ако искате да включите изображения, хубаво е те също да бъдат направени от вас или от някой от екипа – тоест да не бъдат копирани отникъде.

Поставяйки се на мястото на потребителя, със сигурност знаете, че много често човек решава да се свърже с дадена фирма, а след това и да се възползва от услугите ѝ, след като види един красив сайт, пълен с позитивни мнения, подробна информация и любезност. Ето защо са важни и дизайнът, и текстовото съдържание. Всички елементи трябва да бъдат в синхрон.

Корпоративният сайт има нужда от добра seo оптимизация, за да се класира на челните позиции в Гугъл и да достигне до повече хора. Помислете и над това, когато планирате бюджета си.

Изработката на сайт от този тип е страхотно предимство, тъй като представя точно и ясно вашата дейност и вече изпълнени проекти, позволява общуване с потенциални клиенти, осигурява поглед върху работата ви, популяризира дейността ви, отличава ви от масата и от конкурентите ви.

Бъдете иновативни при неготово създаване, защото корпоративният сайт ще се погрижи за доброто първо впечатление, което трябва да направите на потребителите, за да ги превърнете в свои клиенти.

Споделете: