Google потвърди актуализация

Ако сте забелязали някакви малки проблеми в трафика на сайта ви или в класирането му през изминалата седмица, не се притеснявайте. Това се дължи на актуализацията на системата за класиране в търсачката.

Дани Съливан от Google сподели в Twitter акаунта си:

Нашият основен алгоритъм се актуализира през цялото време. Ще продължим да ви държим в течение с големите актуализации, но за сега не сме пускали такава. Все пак обаче направихме малки промени в алгоритъма.

В интернет пространството се носеха някои слухове за актуализация, която е била пусната на 27 септември. Така че, ако сте притеснени, че вашето класиране в Google се е променило през изминалата седмица, то тогава можете да се успокоите, защото това се дължи на тази малка актуализация.

Но какво точно се случи?
Google редовно актуализира алгоритмите за класиране на търсачката, за да осигури най-подходящите и полезни резултати от търсенето. Понякога тези актуализации влияят върху голяма част от сайтовете, понякога оказват влияние върху по-малка част. Според данни от Google, тази алгоритмична актуализация е била в по-малък мащаб.

Кои сайтове са засегнати?
За жалост, това е все още неясно. Google не уточни кои или какви сайтове са били променени в следствие на актуализацията, така че засега можем само да гадаем.

Какво трябва да направя?
Ако класирането ви не се е променило и трафикът ви е стабилен, не правете нищо. Просто продължавайте да правите това, което сте правили досега. Но ако класирането ви е променено, тогава просто продължавайте да работите върху подобряването на сайта.

Ето няколко съвети как да подобрите класирането на сайта ви, ако е претърпяло промени заради актуализацията:

Ежедневно Google пуска една или няколко актуализации, предназначени да подобрят функционалността на търсачката. Някои от тях са

Google потвърди, че алгоритъмът на търсачката е бил актуализиран
Google потвърди, че алгоритъмът на търсачката е бил актуализиран

насочени към конкретни типове сайтове, други засягат целия алгоритъм. Миналата седмица бе обновен основният алгоритъм. Това се прави няколко пъти годишно, за да може потребителите да разполагат с една функционираща търсачка.

Както при всяка актуализация, някои сайтове могат да претърпят промени в класирането. Всяка актуализация е насочена да подобри класирането на страници, които са по-назад и могат да изплуват по-трудно до първите места.

Така че съветът към сайтове, които се представят добре, но искат да изплуват по-напред с класирането, е да наблегнат повече на съдържанието. Колкото по-голямо е съдържанието, толкова по-напред може да изплува вашият сайт.

Какво представляват актуализациите на алгоритъма?

Актуализациите на алгоритъма на Google представляват промени в начина, по който Google класира уебсайтове в резултатите от търсенето. Както бе обяснено по-горе, понякога тези актуализации могат да повлияят на повече или по-малко сайтове.