Google Search Console започна да отчита бавни страници.
Google Search Console започна да отчита бавни страници.

Google започна да предупреждава SEO уебмастъри, чрез Search Console за бавно зареждане на страници от сайта им. Това е съобщено от един от потребителите на услугата в Twitter.

 

Текста приблизително значи: „Google забеляза, че ефективността на сайта Ви е доста под средното ниво. Данните от отчета за използваемостта на Chrome показват, че страниците на сайта Ви взаимодействат бавно. Това може да има силно отрицателно въздействие върху ефективността на бизнеса Ви и да причини недоволство сред потребителите. “

Следните стъпки се препоръчват за решаване на проблема:

– Коригирани грешки, открити по време на теста;

– Актуализирайте своята Sitemap и изпратете нова версия на Google, за да информирате търсачката за промените.

Спомнете си, че през юли 2018 г. Google стартира стартирането на Speed ​​Update. В резултат на тази актуализация търсачката започна да отчита в мобилната класация скоростта на зареждане на мобилните страници. Новият алгоритъм е създаден, за да намали страниците с много бавно зареждане, като обърне внимание и накара собствениците да подобрят бързината им.

Както е отбелязано в горния сигнал, скоростта на зареждане на страниците е фактор за класирането на сайтовете, както на десктоп, така и в мобилното търсене в Google.