актуализация-google-search-consloe

SEO новини: Какви са новите функции на Google Search Console?

След последната актуализация на Google, се забелязаха някои нововъведения. Най-вероятно сте забелязали новите рецензии, които можете да оставяте на вашите страници, както и всички инструменти и отчети.

Google актуализира Конзолата си, за да помогне на потребителите с нови екстри като например - фрагменти за преглед, отчети за подобрения и за ефективност. Той също така добави нови два инструмента за тестване на фрагментите и класирането на резултати. Днес ще разгледаме по-подробно новите актуализации.

 

Отчет за подобряване на фрагментите. Новият отчет за подобряване на фрагменти е достъпен за тези сайтове, които са внедрили структурирани данни от рецензии или оценки. Отчетът ви позволява да виждате грешките, предупрежденияте и валидните страници за поправка във вашия сайт. Ако има елементи, които трябва да коригирате, този отчет ще ви преведе през целия сложен процес.

актуализация-конзола-google
Ето екранна снимка на този нов отчет за подобрения в богати фрагменти.

 

 

Отчет за ефективността на фрагментите. С това Google добави нов начин на оптимизаторите да видят колко добре се справят представените фрагменти в Търсачката. Можете да видите своите страници за рецензия или оценка в Google Търсене и GoogleDiscover, като използвате новия филтър за търсене „Преглед на фрагменти“. Можете да проверите импресиите, кликванията и CTR на дадени резултати и дълбоко да филтрирате още повече заявки и множество параметри.

 

актуализация-представени-фрагменти
Ето екранна снимка на отчета за ефективността.

 

 

Преглед на фрагментите и резултатите. Google също добави поддръжка за фрагменти с богати отзиви в инструмента за тестване. Това ви осигурява по-бърз достъп до възможни грешки с фрагментите за преглед. Можете да получите достъп до този инструмент в сайта на Google Search.

 

актуализация-конзола-google-богати-резултати
Ето ектранна снимка на страница, готова за богатите резултати.

 

 

Защо всичко това ни интересува. Ако вашият сайт внедрява рецензии на своите страници, тези инструменти могат да отворят много информация за това, доколко тези страни се представят добре в отчета за ефективността и в Търсачката. Освен това може да ви помогне да отстраните грешки при проблеми със страници, които все още не показват отзивите в резултатите от търсенето.

 

Споделете: