SEO оптимизация цена, Оптималната цена за SEO оптимизация на интернет сайт

Много собственици на уеб сайтове си задават този въпрос. Разбира се, нивото на сигурност е важно и затова се отделят средства, но ето и кои са другите фактори, които най-вероятно е възможно да окажат влияние върху цената на оптимизацията ви.

Местно спрямо национално SEO

Както можете да се досетите, по-лесно е да се класирате на местно ниво, вместо на национално. Затова и оптимизацията за локално ниво е доса по-ниска като цена. Google показва карта и адрес за много местни бизнеси. Вместо да се опитвате да класирате сайта си на глобално ниво, което и би отнело доста повече време, то е добре да се опитате да го направите на местно. С него ще получите и по-бързи резултати, хората ще ви разпознават по-лесно и следователно ще имате повече печалба. При този вид оптимизация похватите са различни.

Брой продукти или услуги

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание е, броят продукти и услуги. Например, ако имате 25 продукта или услуги, които да се показват на първо място, то ще трябва да ги оптимизирате всички тях поотделно. Това от своя срана отнема много време и финансов ресурс. Повечето компании искат определена такса, когато става въпрос за ключови думи, по които да се класиране. Ако имате малък бюджет, то е по-добре да се концентрирате върху това да популяризирате най-добрите си услуги, с които разполагате.

Конкуренцията

Тук не говорим за пряката конкуренция, за която повечето собственици на бизнеси се сещат. Става дума за онази конкуренция, която вече се е класирала по същите ключови думи, като вас. Следователно, колкото по-голяма е конкуренцията, толкова и повече работа ви очаква и високи такси ви очакват.

Съществуващи наказания от Google

Друг утежняващ фактор са наказанията от Google. Първо се опитайте да отстраните наказанието, ако имате такова. След това, преминете към оптимизацията. Докато не го премахнете, то SEO ще бъде като битка с вързани ръце.

Като заключение, ще кажем, че при оптимизацията е важно какви цели си поставяте, до колко реалистични са те, имате ли наказания или други спиращи фактори. Също така, важно е дали има предишна оптимизация, какви са постигнатите резултати и като цяло какво е било правено по сайта. Ако започвате от нула, то нещата ще са много по-скъпи, но ако пък имате някаква база, то може да се надгради и да се подобрят резултатите Всичко зависи от факторите, които определят състоянието на сайта ви.

Споделете: