Tools Google Analitics
Google Analitics: Официален инструмент на Google за анализи и проследяване на посещения, продажби и събития в сайт

Google Analytics (съкратено GA) е безплатна уеб услуга, предоставена от Google за съставянето на детайлна статистика за посетителите на уебсайтове. Статистиката се събира на сървъра на Google, а тези които го използват само слагат свой JavaScript код на страниците на своя уебсайт.

Безплатната версия е ограничена до гледането на 10 млн. страници месечно. На тези които ползват активният акаунт Google AdWords се предоставя възможността да преглеждат неограничен брой страници. Особеността на обслужването е в това, че администраторите на уеб сайтовете могат да оптимизират рекламните и маркетингови кампании на Google AdWords с помощта на анализираните данни, получени от GA за това от къде идват посетителите, колко дълго присъстват на сайта и къде се намират по географски принцип. Обслужването е интегрирано с Google AdWords. Клиентите виждат групи с обяви, които излизат от ключовите думи в отчетите. Също така са достъпни различни възможности, включително и разделянето на посетителите на групи.

Ползващите услугата определят сами целите и функциите. Целта може да бъде страницата за продажби, показването на определен брой страници и други. Ползвайки този инструмент, маркетолозите могат да разберат коя от рекламните им кампании е най-успешна и да намерят нови начини за привличане на необходимата им аудитория.

Споделете: