Black Hat SEO за начинаещи

Научете как се използва Black Hat SEO и как да защитите вашия сайт!

Какво представлява Black Hat SEO - това е практика, която повишава ранга на дадена страница в търсачките чрез средства, които нарушават условията на услугата на търсачките. Терминът "Black Hat" произхожда от западните филми, за да се разграничат от "лошите момчета" от "добрите", които носят бели шапки (виж White Hat SEO.) Напоследък Black Hat се използва по-често, за да се опишат компютърни хакери, вирусни творци, както и тези, които извършват неетични действия с компютри.

Прилагането на някои Black Hat SEO тактики и стратегии може да заличи вашия сайт от търсачките, изключвайкиви го от трафика на търсенето в търсачките. В същото време, някои тактики на Black Hat са изключително ефективни. Важно е да имате правилно разбиране за Black Hat SEO и възможностите му с което, можете да постигнете добри резулатати.

Какво всъщност е Black Hat SEO?

Black Hat SEO най-често се определя като практика, която увеличава класирането на даден сайт в страницата с резултати от търсенето (SERP). Тази метод е против условието на търсачката на обслужване и може да доведе сайта до заличаване от главната страница на търсене. Въпросът, който трябва да си зададетез за да разберете дали това, което превите е Black Hat е: "Работата, която правя, има ли някака стойност за потребителя или просто го правя, за да има по-добра видимост на сайта ми?" Ако няма стойност за потребителя, но класирането вероятно се е увеличило на сайта ви, тогава това е Black Hat.

Какви са техниките наBlack Hat SEO:
- Манипулиране на линковете - закупуване на връзки, рекламни статии, както и схеми за връзка
- Бързо прекласиране
- Разнообразни линкове
- Променящи се линкове
- Линк на мрежата
- Автоматизирани заявки към Google
- Създаване на страници, поддомейни или домейни с дублиране на съдържанието
- Страници със злонамерено поведение, като например фишинг, вируси, троянски коне и друг зловреден софтуер.

Как да съобщим за Black Hat SEO

Има две причини, поради които може да докладвате Black Hat SEO. Или вашият сайт е бил атакуван чрез зловреден хак, вирус или отрицателен SEO, или виждате нежелан и съмнителен уеб резултат на конкурентна ключова дума, чрез която вашият сайт е класиран. За последното можете да подадете доклад спам в мрежата чрез Google Инструменти за уеб администратори. Моля, използвайте този инструмент с умерено количество.
В случай, че вашият сайт е бил атакуван, чрез зловреден хак, вирус или зловреден софтуер, поискайте преглед за зловреден софтуер, след като сте премахнали зловредния код.

В случай, че вашият сайт е обект на отрицателно SEO, моля използвайте линкинструмент в Google Webmaster Tools, но първо се опитайте да се свържете с уебмастърите, които са насочили тези връзки към вашия сайт, за да ги премахнат.

Защо трябва да знаете за Black Hat SEO практики?

Целта на Black Hatа е вашият сайт да се забрани от Google и други търсачки. Въпреки, че може да има някакъв краткотраен успех чрез увеличаване на трафика към вашия сайт в началото, успехът ще е краткотраен и сайта ще пострада.

Искате ли е да се изгради траен и добър резултат за сайта ви?

Ако отговорът ви е да, то тогава да се избегне Black Hat SEO. По-скоро трябва да се търсят алтернативни начини за подобряване на класиране в търсачката.

Вместо търсене на начини, които ще измамят търсачките или потребителите, защо да не изберете малко по-бавния но сигурен метод за траини добри резултати постигнати с техники, които са одобрени от Google (това ще ви помогне да се класирате по-високо чрез търсене и ще държите добри резултати много по стабилно)