какво представлява seo

Едно от най – популярните определения срещани в интернет за предлаганата от специалистите услуга SEO (Search engine optimization) е „съвкупност от действия или промени (вътрешни и външни), които да спомогнат на даден уеб сайт да достигне по – предни позиции в търсещите машини.

Вътрешните действия, които се извършват по сайта са козметични и незабележими, тъй като пред търсачките сайта трябва да изглежда по начин без външна ( изкуствена ) намеса или казано по друг начин сайта трябва да изглежда напълно естествен. Затова е от изключително голяма важност вътрешната оптимизация да се извършва плавно, бавно и с много усет и старание. Разбира се този процес изисква време, но пък крайните резултати си струват търпението.

Външните промени не изискват промени по сайта, но пък те са важни за по – доброто позициониране, тъй като от тях зависи броя на линковете към сайта.

Началото на процеса оптимизация на сайт за търсачки, от който до голяма степен зависи добрият краен резултат, а и дадените средства е подбора на правилните ключови думи, за които искате да постигнете по – добра позиция в търсещите машини. Ако се състезавате в ниша, която е слабо конкурентна тогава нямате проблем, ще ви стигнат седмица две, за да постигнете високи резултати в търсачките. Ако обаче конкурентната ви ниша е много силна тогава ще са ви нужни месеци усилена работа, да се доберете до първите страници на търсачките.

Основните стъпки по оптимизация на сайт за търсачки са няколко и сега ще ви ги представим и ще разясним начините, по които ние сме справяме.

Първата основна стъпка по оптимизация на сайт е както споменахме малко по – горе в материала е вътрешната оптимизация. Критериите, по които търсещите машини определят кой сайт да позиционират по  -напред са много и различни, но като цяло може да се каже, че най – важният от тях е уникалното и качествено съдържание на уеб сайта. Затова при вътрешната оптимизация ние се стремим да попълним съдържанието на сайта с уникални, четими текстове с правилно поставени ключови думи в тях.

Външната оптимизация е следващият етап, който никак не е за подценяване. Тук целта на задачата е да се изгради стабилна структура от връзки ( линкове ) към сайта ви. Директории и каталози можете да откриете много, но само някой от тях са наистина изпитани и качествени и ще допринесат за изкачването на сайта ви по – напред в търсачките. Ние сме предвидили всеки свой ход и сме подбрани само качествени и проверени директории и каталози, които ще ви донесат положителен резултат.

Последната, но не и последна по значение стъпка по оптимизация на сайт за търсачки е допълнителната външна оптимизация, която включва събиране на качествени линкове ( връзки ) към вашия сайт. Ние сме посветили голяма част от времето и усилията си да съберем един доста голям ресурс от линкове, които да подпомогнат сайта ви да бъде предпочетен и оценен като качествен от търсачките.

Ориентировъчна ценова листа за някой от предлаганите от нас услуги:

Крайна цена можем да ви дадем едва след цялостен анализ и одит на сайта ви, като вземем под внимание и вашите конкретни желания и изисквания за място в търсачките и нужните ви ключови думи за оптимизиране. Все пак за ориентация ще дадем примерни цени за всяка от различните стъпки по оптимизация на сайт за търсачки.

Вътрешна оптимизация – цените варират от 250 до 1200 лв в зависимост от сложността, структурата и броя страници на сайта.

Базова външна оптимизация – тук заплащането е еднократно и цената е фиксирана на 250 лв.

Допълнителна външна оптимизация – тук цените варират от 100 до 2500 лв и услугата се предлага под формата на месечен абонамент. В зависимост от това кои ключови думи се оптимизират и в каква конкурентна ниша е сайта варират и цените на услугата.