SEO стратегии за тематичните празници

Вече е началото на ноември и празниците наближават все повече с всеки изминал ден. Затова предполагаме, че ще искате да обновите стратегията си, особено ако сте онлайн продавач. Може би сте тук, защото сте осъзнали, че старата ви SEO стратегия няма да донесе резултатите, които искате преди празниците. За щастие, такива техники съществуват и ние ще ви запознаем с тях.

В тази статия ще ви представим кратки SEO съвети, с които да популаризирате сайта ви точно навреме за празниците.

Тази година стартираме малко по-рано, затова нека се потопим в четири неща, които можете да направите точно сега, за да започнете да печелите повече пари през този пиков период от годината.

  • Заглавия и описания в SERP

Ще започнем със заглавията и описанията. Започваме с това по една единствена причина. Това вероятно е най-простото нещо, което можете да направите, но има огромно въздействие.

Да приемем, че сте родител и търсите видео игра за децата си. Срещате две заглавия и описания в SERP:

Заглавие: Най-популярни видео игри за Коледа 2018 | GamerEmpire.info
Описание: Gamer Empire залага на най-добрите ентусиасти на видеоигри да оценят и класират най-добрите видео игри за тази година, за да направят купуването на коледни подаръци по-лесно.

ИЛИ

Заглавие: Най – добрите видеоигри: Last Guardian, Titanfall 2, Pokemon Sun & Moon, Battlefield
Описание: Най-добрите видео игри за Коледа, включително The Last Guardian, Titalfall 2, Pokemon Sun & Moon, Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, Skyrim, PS4, xBox One

Коя е най-вероятно да кликна? Първото ми показва, че ще намеря това, което вероятно търся, а втрото – списък с неща, които вероятно не разпознавам.

Разгледайте новата конзола за търсене и намерете ключовите думи, по които се класират вашите страници. Съсредоточете заглавията и описанията си върху подобряването им. Не забравяйте, че не само оптимизирате за човека, който иска това, което се предлага във вашия сайт, а оптимизирате за хората, които би трябвало да го купят.

  • Значението на гласовото търсене

Ако разгледаме някои от данните относно популярността на гласовото търсене, ще забележим, че има значително увеличаване в използването му в последно време. Може би се чудите защо се покачва гласовото търсене ? Отговорът е лесен. В последно време доста се популяризират гласовите асистенти като Google Home и Alexa. В следствие на това, те се превръщат в актуален подарък за Коледа особено в семеен кръг.

Почти 50% от хората вече използват гласовото търсене, когато разучават продукти. Така че се възползвайте от това, че повечето сайтове все още не са оптимизирани за него. Това е невероятна възможност за сайта ви да напредне в ранглистата.

  • Актуализиране на URL адреса с ново съдържание

Този съвет до голяма степен работи по всяко време и то за дълъг период. Той служи да привлече посетители, които не е задължително да купуват от вас.

Не мислете за това, което продавате или как хората, които искат да го купят, ще го потърсят.
Препоръчваме ви да създадете URL адрес като:

/guides/10-best-video-games/

Следващата година, когато го актуализирате, вземете съдържанието от това местоположение, ако искате да го архивирате, и да го променете като:

/guides/10-best-video-games/2018/

И поставете съдържанието си от 2019 на стария URL адрес. На практика създавате постоянно обновяващ се URL адрес, но запазвате архива си.

  • Ранг по време на и след празниците
SEO за тематичните празници
SEO за тематични празници

Имаме няколко клиенти в сферата на пътуването и един от най-големите им търговски сезони не е преди празниците, а по-скоро по време на тях. Тогава семейството и приятелите ни се събират и това е предпоставка за планиране на бъдещо пътуване.

Вместо да търсят „ваканция Италия“, те търсят „апартамент под наем за 8 души“.

Търсещите не търсят конкретен тип място, а въз основа на определени критерии (т.е. имаме нужда от x спални или искаме да бъде домакин на събитие и т.н.).

Вълнението и желанието за удобство на цялото семейство, играят положителния роля за вашия бизнес.

Следователно трябва да поработите върху конкретните ви ключови думи, които обаче са по-малко конкурентни. Всеки иска да наеме своето „ваканционно жилищев италия“, но надали иска да се конкурира с някого за спалните, хотела и пр.
В същото време имате куп хора с новополучени подаръчни карти и техните търсения ще бъдат много конкретни.

Докато родителят може да е търсил „най-добрите видеоигри 2018“, друг ще търси нещо като „fifa 2019 цена“.

Така че трябва да се стремите да хванете главните ключови думи, но също така да се стремите към конкретика. Нищо не ви пречи да разширите обхвата на ключовите думи , което ще увеличи и посетителите на сайта ви особено около празниците.

Фокусирайте се върху максимизирането на стратегията ви

Празничните дни са време не само за почивка, но и да се фокусирате върху нещата, които можете да направите. Помислете какво ще повлияе на резултатите на Google и ще увеличи максимално вашите печалби от празничните купувачи дори и след края на празниците.