Възстановяване на прекъснати връзки

В seo оптимизацията , а и попринцип изграждането на линкове е сериозна инвестиция, така че не позволявайте на вашите усилия да отидат на вятъра!

Днес ще ви покажем два начина, чрез които можете да възстановите препратки, които показват error 404.

Възстановяване на прекъснати връзки с Google Търсачката

Google Search е безплатна конзола, което я прави популярен избор за получаване на информация за линка на даден сайт. Въпреки това, данните, получени от Google Търсачката, не винаги са точни. Това се дължи отчасти на скоростта, с която Google индексира различни страници, които могат да съдържат връзки.

Освен това, конзолата само предоставя мостра от връзките, които индексира Google за сайта ви. Независимо от това, ако искате да започнете, конзолата Google Search осигурява безплатен и донякъде надежден начин да поправите линковете си.

Започнете с доклад Crawl> Crawl грешки. 404example

Ако кликнете върху връзката, ще научите повече за error 404 и къде пренасочва линка:

404details: Както можем да видим, тази невалидна връзка идва от друг сайт. Връзката вероятно все още съществува. Може да се окаже, че най-вероятно лицето, което е пренасочило линка, случайно погрешно е написало кода на връзката. Вече знаем, че адресът все още съществува и че е индексиран от Google.

indexedpost: Въпреки че адресът съществува, URL не е въведен правилно. Ако използвате WordPress хост, както нас, можете да използвате .htaccess файл за 301 пренасочване. И така сега тази грешка 404 ще се пренасочи към правилния адрес.

Възстановяване на прекъснати връзки с Ahrefs: Ahrefs е друг голям SEO инструмент, който има по-подробна информация за връзките, отколкото можете да намерите в конзолата на Google Search. Ahrefs има специална функция, чрез която можете да възстановите препратките си.

Можете също така да зададете филтър, за да се покажат само "Dofollow" препратки, така че можете да започнете да фокусира усилията си само върху линкове, които имат най-добрата възможност да подпомогнат вашето класиране.

ahrefslink: При допълнителна проверка, се оказва, че имам грешка в 301 пренасочването.

Възстановяване на прекъснати връзки
Възстановяване на прекъснати връзки

За щастие, това е лесно поправимо от файла .htaccess. Така че отивам на .htaccess, за да разреша проблема и редактирам 301 пренасочването.

Сега можем да си върнем Dofollow връзката.

Това е една проста, но ефективна техника.

Линковете са добра инвестиция, ако искате да покачите класирането на сайта си, но отнема много време и ресурси, ако искате да го направите правилно. сграда е инвестиция. Това отнема много време ресурс да го направи ефективно.