google оператор SITE: показва усъвършенствани откъси в Google SERP | SEO

За SEO оптимизаторите, а и хората които се занимават не професионално с SEO оптимизация на сайтовете си е полезно да знаят, че при прилагане на оператор SITE: позволява да виждаме както е показано в Google SERP по добри и пълни откъси от страниците на сайта който търсим, ако са създадени със съответните обозначения (микро маркиране). Това заяви Джон Мюлер (Джон Мюлер) по време на друг разговор с уебмастъри.

"Ако търсите с оператора site: след това ние ще ви покажем резултатите от разширената откъси от страници, освен ако, те не са обозначени - маркирани правилно. За тази цел, дори не е необходимо да се използва инструмент за проверка на структурирани данни от Google, можем да се ограничи използването на оператора. В момента, по популярни откъси не винаги се показват в основното търсене, обаче, се появяват в резултатите от изпълнението на търсенето с помощта на определен оператор, примерно оператора site:", - каза Джон Мюлер.

Обикновено, Google показва по пълни и удължени фрагменти от съдържанието на сайта само за големите и уважавани сайтове. Така уебмастъри на по-малки проекти, дори ако се използва микро маркиране едва ли могат да видят в SERP тези фрагменти който са заложили. По-рано в Google съобщи, че sitemap на файловете помагат на роботите да намерят актуализираното съдържание на страницата по-бързо. Все пак, това не означава, че това е гарантирано, за да бъдат показани в разширените откъси. Системата обновява нови и променени фрагменти от информацията почти мигновено. При последващо търсене на маркирани с микро маркиране сайтове, разширените откъси от съдържанието ще бъдат актуализирани и видими.

пример за търсене с google оператор site:

пример за търсене без google оператор site: