facebook реклама,Аdwords реклама,ads

За да бъде един бизнес печеливш, трябва да инвестирате в неговата онлайн реклама, тъй като днес интернет е мястото, където хората прекарват голяма част от времето си. Въпросът е дали да изберете Аdwords реклама или facebook реклама, тъй като и двете показват завидни резултати за съвременните бизнеси. И двете платформи имат своите посетители и могат да осигурят отлична посещаемост и популяризиране на вашата дейност.

Все пак нека видим различията помежду им, които може би ще ви помогнат да изберете към коя да се ориентирате.

Рекламата в социалните мрежи и по-точно във facebook е успешна, тъй като настройките дават възможност да изберете хората, към които да я ориентирате – пол, възраст, социален статус, населено място и т.н. Разбира се, платформата има над 2 милиарда потребители, от които милион и половина българи, което дава стабилна заявка за посещение на сайта ви при добра facebook реклама.

Фейсбук ви дава възможност да популяризиране на своя бранд, услуга или корпоративен сайт чрез рекламиране на неговата фейсбук страница или отделна реклама на самия сайт. Има възможност да следите харесванията, споделянията и всякаква интеракция на посетителите със сайта ви, да получавате запитвания, да общувате с хората, да получите повече трафик, насочвайки потребителите към сайта си. Създаването на добра рекламна кампания във фейсбук може да ви изстреля на върха.

Социалната мрежа ви дава възможност за онлайн реклама на стената в новините, която да се показва на избраната от вас група потребители под формата на мултимедийна реклама, клипче, снимки, банери, новина, статия и т.н. Активна е за настолна и мобилна версия.

Може да изберете и странична реклама, която да се показва в дясно от стената с новините под формата на изображение или банер на сайта ви. Този вариант има само настолна версия и не се показва на смартфони.

Не пренебрегвайте и възможността да се възползвате от реклама в месинджър – секцията за съобщения във фейсбук.

Аналогично на фейсбук, другата социална мрежа, която набира все по-голяма популярност – instragram, предлага същите условия за онлайн реклама.

Разходите за facebook реклама са съвсем достъпни за всеки и дават страхотни резултати за всеки бизнес, бил той тепърва стартиран или в напреднало развитие.

Аdwords рекламата, която всъщност е рекламата в Google, е другата платформа, която може да изберете за рекламиране на бизнеса си. Със своите 3 милиона търсения за минута, тя определено може да ви помогне да затвърдите позициите в бранша, който сте си избрали.

Този вид реклама дава възможност за търсене по ключова дума. За целта трябва да определите онези, с които желаете да бъдете асоциирани. Например, ако имате почистваща фирма, името на сайта ви ще се показва, щом хората напишат „фирма за почистване“ или други подобни в раздела за търсене. Затова е много важно да подберете подходящи ключови думи в съдържанието си и да го направите сео ориентирано.

Тази онлайн реклама може да показва банери на сайта ви в други такива, както и в приложения с голям брой посетители. Може да изберете подходящ размер, дали банерът да бъде анимиран или не, и други опции, които да го направят колкото се може по-атрактивен.

Гугъл ви предлага възможността за използване на популярната PPC кампания – цена за клик. Според избраната сума, банер на сайта ви се показва на все по-голям брой потребители. Възможно е освен изображение, да се заложи и ключова дума или фраза. Този вид онлайн реклама е един от най-печелившите, тъй като шансът потребителят да кликне и по този начин да посети сайта ви е огромен.

Отстрана на потребител може би рекламите в Youtube ви дразнят, но от гледна точка на собственик на сайт ще се радвате да имате такава.  Аdwords рекламата дава опция за видео реклама и нейното пускане в най-голямата платформа за споделяне на видео съдържание. Цената е ниска, а резултатите – високи.

Всеки бизнес – по-малък или по-голям, може да се възползва от рекламата в гугъл. Особено подходяща е за собствениците на онлайн магазини.

Тъй като и Аdwords рекламата, и facebook рекламата са печеливши, макар различията помежду си, ви препоръчваме да опитате и двете. След като видите резултатите, изберете по-доброто място за рекламиране на онлайн бизнеса си.

Споделете: